Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Ondanks lagere belasting stijgt energierekening in 2024

De energiebelasting stijgt minder hard voor alle huishoudens in 2024. Dit maakte het demissionair kabinet bekend. Vereniging Eigen Huis is blij met deze stap en maakt zich tegelijkertijd ongerust over het vervallen van het prijsplafond en stijgende netbeheerkosten, waardoor de energierekening volgend jaar alsnog stijgt.  

Dankzij de voorstellen uit de Tweede Kamer daalt de energiebelasting in 2024 met nog geen € 30 per jaar voor de gemiddelde huiseigenaar ten opzichte van de eerdere plannen. Alsnog is er sprake van een stijging van de energiebelasting van ruim € 60 voor een gemiddeld huishouden ten opzichte van 2023. Ook de totale energierekening stijgt. Dit komt niet alleen doordat de energiebelasting omhooggaat, maar ook doordat de netbeheerkosten stijgen en het prijsplafond afloopt. Vereniging Eigen Huis pleitte eerder al voor belastingvermindering en is blij dat deze er voor alle huishoudens komt. Tegelijkertijd is zij ongerust over de hoge energierekening.  

Noodplan 

Vereniging Eigen Huis is tevreden met het voorstel voor een noodplan. Het kabinet liet weten weer compensatie te bieden in het geval van extreme prijsstijgingen. Wanneer nodig bieden zij een vergelijkbare compensatie zoals eind 2022. Toen werd er twee keer € 190 uitgekeerd aan alle huishoudens met een energieaansluiting. De vereniging vindt dat er nog een oplossing moet komen voor huishoudens met een blokaansluiting.  

Tweede Kamer wil lagere energiebelasting, noodplan voor energie Verlaag energiebelasting om lasten betaalbaar te houden Maatregelen nodig om energierekening in 2024 betaalbaar te houden Bereken jouw energiebelasting voor 2024 Lees meer over energiebelasting

Besparen op je energierekening?

Vergelijk makkelijk actuele aanbiedingen voor energiecontracten via onze energievergelijker. Je ontdekt direct hoeveel je kunt besparen.

Vergelijk energie en bespaar

Tags

FinanciënVerduurzamenVerduurzamen-Energierekening

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube