Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEnergierekening

De energiemarkt

Er gebeurt veel op de energiemarkt. Hoe ontwikkelt de markt zich? Het belangrijkste nieuws vind je hier.

vrouw zit tegen de vensterbank met papierwerk

Update 7/6/2023: Sinds 1 juni 2023 zijn de regels van de opzegvergoeding verandert: zeg je eerder op dan de einddatum van je vaste contract, dan heb je een deel van de energie niet gebruikt. Hoe meer energie er over blijft, hoe hoger de boete. Daarnaast kijkt de energieleverancier naar de huidige tarieven en het verschil met de tarieven opgenomen in het contract. Dit moet leveranciers stimuleren weer vaste contracten aan te bieden.

Ben je op zoek naar een vast energiecontract? Schrijf je alvast in voor de Collectieve Inkoop Energie. 

Vaste energiecontracten weer beschikbaar

Sinds kort bieden een aantal energieleveranciers weer vaste contracten aan met een vaste prijs lager dan het prijsplafond. De meeste contracten hebben een looptijd van 1 jaar. Er zijn nu ook energieleveranciers die een vast contract aanbieden voor 3 jaar. 

Ben je op zoek naar een vast energiecontract? We organiseren weer veilingen waar dat kan. Zo hopen we veel huiseigenaren een scherp, vast energiecontract aan te kunnen bieden. Schrijf je alvast in voor de Collectieve Inkoop Energie. 

Prijsplafond

Per 1 januari 2023 is er een prijsplafond. Met een prijsplafond wil het kabinet alle huishoudens helpen de hoge energierekening betaalbaar te houden. Deze tijdelijke maatregel loopt door tot eind 2023. Het prijsplafond geldt tot een maximumverbruik. In 2023 betalen huishoudens een aangepaste prijs voor de eerste 1.200 m3 gas en de eerste 2.900 kWh elektra. Het maximale energieleveringstarief bedraagt € 1,45 per m3 gas en € 0,40 per kWh elektra. Deze bedragen zijn inclusief belastingen.

Veelgestelde vragen

Tags

FinanciënVerduurzamenVerduurzamen-Energieprijzen

Lees meer

Dit moet je weten over het prijsplafondCompensatie stijgende energielastenMaandelijks termijnbedrag energieBespaar energie met deze tips

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube