Voor VvE'sContact
BackEnergierekening

De energiemarkt

Er gebeurt veel op de energiemarkt. Hoe ontwikkelt de markt zich? Het belangrijkste nieuws vind je hier.

vrouw zit tegen de vensterbank met papierwerk

Update 9/2/2023: De opzegboete voor huishoudens die tussentijds hun vaste energiecontract opzeggen, verandert. Vanaf april geldt geen vaste opzegvergoeding meer, maar bepaalt het financiële verlies van de energieleverancier de hoogte van de boete. Dit moet leveranciers stimuleren weer vaste contracten aan te bieden. Vanuit onze Collectieve Inkoop Energie zijn we voornemens om vanaf april weer een nieuwe actie te organiseren waarbij we je een vast energiecontract kunnen aanbieden, onder het prijsplafond. Schrijf je alvast in, dan houden we je op de hoogte van de voortgang.

Vaste energiecontracten weer beschikbaar

Sinds kort bieden een aantal energieleveranciers weer vaste contracten aan met een vaste prijs lager dan het prijsplafond. De meeste contracten hebben een looptijd van zes maanden. 

Ben je op zoek naar een vast energiecontract? Vanuit onze Collectieve Inkoop Energie zijn we voornemens om vanaf april weer een nieuwe actie te organiseren waarbij we je een vast energiecontract kunnen aanbieden, onder het prijsplafond. Schrijf je alvast in, dan houden we je op de hoogte van de voortgang.

Prijsplafond

Sinds 28 september 2022 heeft het kabinet in de Miljoenennota van 2023 een prijsplafond voor energietarieven voorgesteld. Met een prijsplafond wil het kabinet alle huishoudens helpen de hoge energierekening betaalbaar te houden. Vanaf 1 november 2022 moet dit al voor verlichting zorgen. Deze tijdelijke maatregel loopt door tot eind 2023. Wanneer door het kabinet gekozen wordt voor een tijdelijk prijsplafond voor de energietarieven komend jaar, gaat de voorgestelde verlaging van de energiebelasting niet door.

Veelgestelde vragen

Tags

FinanciënVerduurzamenVerduurzamen-Energieprijzen

Lees meer

Dit moet je weten over het prijsplafondCompensatie stijgende energielastenVoorschot energierekening: 7 vragenBespaar energie met deze tips

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube