Voor VvE'sContact
BackBestuur VvE

VvE beheerder

Als VvE kun je allerlei taken zelf uitvoeren, maar je kunt het VvE-beheer ook uitbesteden. De meeste VvE’s doen dit. Wat is een VvE beheerder en wat doet een VvE beheerder?

Beheerder praat met appartementseigenaar in de hal.

Wat is een VvE beheerder?

Een VVE-beheerder is een professionele beheerder die verantwoordelijk is voor het beheer van Verenigingen van Eigenaren (VVE's). Een VVE is een organisatie van eigenaren van appartementen of andere gemeenschappelijke gebouwen, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en beheer van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes.

Wat doet een VvE beheerder?

Een VvE beheerder (Vereniging van Eigenaren beheerder) houdt zich bezig met het administratief, financieel en technisch beheer van appartementencomplexen, flatgebouwen en andere panden met gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen waarvan de eigenaren verenigd zijn in een VvE. De taken van een VvE beheerder kunnen onder andere bestaan uit:

 • Het opstellen van de begroting en het beheer van de financiën van de VvE
 • Het innen van de maandelijkse VvE-bijdragen van de eigenaren
 • Het verzorgen van de administratie en het opstellen van jaarstukken
 • Het organiseren van de jaarlijkse VvE-vergadering en het notuleren daarvan
 • Het uitvoeren van het dagelijks onderhoud en het plannen van groot onderhoud en renovaties van het pand en de gemeenschappelijke ruimtes
 • Het afsluiten van verzekeringen en het afhandelen van schadeclaims
 • Het beheren van de correspondentie met de eigenaren en derden zoals de gemeente, leveranciers en aannemers.

Kortom, een VvE beheerder heeft als doel om het gemeenschappelijk bezit van de VvE zo goed mogelijk te beheren en te onderhouden, waarbij hij of zij als neutrale tussenpersoon optreedt tussen de eigenaren van de verschillende appartementen en de VvE.

Tips VvE-beheer

Een VvE-beheerder houdt onder meer de boekhouding bij en doet de incasso van de maandelijkse bijdragen. Het zijn taken die je niet door de eerste de beste persoon laat uitvoeren. Daarom hieronder een aantal tips voor het vinden van een goede, betrouwbare VvE-beheerder.

1. Welke VvE-beheerders zitten in jouw regio

Onderzoek welke VvE-beheerders in jouw regio werken of vraag andere VvE’s of zij een kantoor kunnen aanraden. Bekijk de websites van de beheerders goed. Blijkt uit de informatie hierop dat ze voldoende kennis over VvE’s hebben?

2. Bepaal de taken van de VvE-beheerder

Bespreek in de VvE-vergadering welke taken de VvE-beheerder op zich moet nemen. Wil je alleen het financieel beheer uitbesteden of ook het technisch beheer, zoals het onderhoud van het appartementencomplex?

3. Vraag vrijblijvend offertes op

Bekijk of de opgevraagde offertes toegespitst zijn op jouw wensen; staan de juiste taken van de VvE-beheerder vermeld? Spreek met de beheerder af dat de offerteprijs in ieder geval geldt tot de eerstvolgende vergadering van eigenaars.

4. Nodig VvE-beheerders uit

Nodig minimaal drie beheerders uit voor een gesprek en laat meerdere mensen uit de VvE hierbij aanwezig zijn, zoals de bestuursleden. Weet de beheerder veel over VvE’s? Praat hij er met enthousiasme over? Heeft hij juridische kennis of is deze kennis aanwezig op het kantoor van de beheerder?

5. Bezoek de VvE-beheerder op kantoor

Bekijk of je bij de beheerder langs kunt gaan op kantoor. Zo kun je de sfeer proeven en krijg je een beter beeld van de organisatie.

6. Kies een bereikbare beheerder

Check of de beheerder goed te bereiken is per telefoon en e-mail. En is er een vervanger beschikbaar bij ziekte? Wanneer je als VvE ook het technisch beheer en onderhoud wilt uitbesteden, dan is het belangrijk dat de beheerder ook buiten kantoortijden bereikbaar is, bijvoorbeeld bij lekkages.

7. Geef niet alles uit handen

Ook als je een goede beheerder hebt gevonden, is het verstandig niet alles uit handen te geven. Laat bijvoorbeeld de voorzitter en de penningmeester van de VvE mee tekenen voor een betaling uit het reservefonds. En laat een bestuurslid van de VvE periodiek de betalingen via internetbankieren controleren. Zo kun je het VvE-beheer veilig uitbesteden.

Onze diensten voor VvE's

 • VvE-verzekering

  Alle benodigde VvE-verzekeringen in één pakket. Daarnaast kun je ook los je VvE verzekering aanvragen, zoals de verplichte opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

  VVE-pakket
 • Nationale notaris VvE

  Altijd een notaris bij jou in de buurt, met ledenkorting.

  Nationale notaris VvE
 • Voorzitter/adviseur VvE-vergadering

  Voor structuur en hulp bij een VvE-vergadering

  Regel een voorzitter/adviseur
 • Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

  Krijg inzicht in onderhoud en onderhoudskosten. Wij regelen het voor jou!

  Regel een MJOP
 • Juridisch advies bij conflicten

  Rechtspositiebepaling bij een conflict met een bewoner of professionele partij.

  Bekijk de mogelijkheden
 • Opleveringskeuring voor VvE's

  Laat de algemene ruimten controleren op gebreken

  Vraag een keuring aan
 • Ook interessant in kennisbank

  Hoe kom je aan een goede beheerder voor de VvE?Wij zijn ontevreden over onze VvE beheerder, wat kunnen we doen?

  Tags

  VvE beheerder

  Lees meer

  Vergaderen met de VvEGemeenschappelijke ruimten aanpassenSplitsingsakte

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
  VEH
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube