Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan

Inzicht in onderhoud en onderhoudskosten

Als VvE moet je onderhoud plegen aan het appartementencomplex. Wil je weten welk onderhoud je als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.
 • Inzicht in onderhoud en kosten op korte en lange termijn
 • Inzicht in wat je maandelijks moet reserveren voor onderhoud
 • Helder rapport via e-mail
 • Optioneel: inzicht in mogelijke duurzame maatregelen

Voor iedere VvE een MJOP

Iedere VvE kan bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplan. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kun je al een offerte aanvragen. Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex. Ook kun je bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. 

Vanaf 1 januari 2018 moeten VvE's verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP kun je het beste vaststellen hoeveel je moet sparen.

  MJOP regelen: zo werkt het

  De snelste manier om een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) te ontvangen is via de volgende stappen: 

  • Vraag een gratis offerte aan voor een Meerjarenonderhoudsplan. Aan de hand van vragen over het appartementencomplex, zoals het aantal appartementen, aanwezigheid van commerciële ruimtes, parkeergarages en de vorm van het gebouw wordt de offerte opgesteld.
  • Je ontvangt de offerte direct per e-mail. Uiteraard kun je ook telefonisch een offerte aanvragen via (033) 450 77 50 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur).
  • Je krijgt de gratis offerte vrijblijvend toegestuurd. Als je akkoord gaat, stuur je deze offerte ondertekend aan ons retour. Wij bellen je vervolgens voor het maken van een afspraak voor de inspectie van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. 
  • Binnen tien werkdagen na de inspectie ontvangt je VvE een overzichtelijk rapport per e-mail.

  Rapport op maat

  Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 6 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 7 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar.

  Voorbeeldrapport MJOP

  De keuring

  Een vertegenwoordiger van je VvE is altijd aanwezig bij de keuring voor een Meerjarenonderhoudsplan. Op die manier kan de bouwkundige* zijn bevindingen direct toelichten en kan hij vragen beantwoorden. 

  Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan 

  Met een duurzaam of groen Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zorg je ervoor dat het appartementencomplex energiezuiniger wordt. Het MJOP geeft een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan.

  De kosten voor het treffen van duurzame maatregelen zijn hoger dan bij normaal onderhoud. Maar er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor verduurzamen. Er is subsidie beschikbaar voor het opstellen van maatwerk energieadvies, een duurzaam MJOP en het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen voor isolatie, zoals spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en hr++-glas. Ook is er de Energiebespaarlening, die in combinatie met subsidie kan worden afgesloten. Lees meer over verduurzamen en subsidies ›

  Wil je een duurzame MJOP afnemen, neem dan telefonisch contact met ons op via 033 450 77 50

  Actualisatie Meerjarenonderhoudsplan

  Vijf jaar na het Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan raden wij je aan een actualisatie van het plan te laten maken. Op basis van de huidige planning voert een bouwkundige op locatie een korte inspectie uit. Hij beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden, maakt de MJOP up-to-date en geeft naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is. Neem contact op met onze ledenservice voor de mogelijkheden op (033) 450 77 50.

  MJOP en het coronavirus 

  Vanwege het coronavirus geven wij veiligheidsrichtlijnen mee aan de bouwkundige die voor jou een keuring uitvoert. Wij volgen hierin de kaders en regels van het RIVM.

  Voorwaarden

  Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

  Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

  *De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. 

  Veelgestelde vragen