Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVvE Home

Vereniging van Eigenaars (VvE)

Het appartementencomplex onderhouden, sparen in het reservefonds, vergaderen en beheren: als VvE moet je veel regelen. Of je nu in het bestuur zit van een VvE of alleen appartementseigenaar bent: ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

mannen praten in park bij appartementencomplex

Waarmee kunnen we je helpen?

Wat is een VvE?

Wanneer je een appartement koopt, maak je ook gebruik van de algemene ruimtes van het complex. Je bent dan ook mede-eigenaar van het gebouw waarvan het appartement deel uitmaakt. Daarom zijn alle eigenaren binnen een complex automatisch en verplicht lid van een Vereniging van Eigenaars (VvE). Deze zorgt voor het beheer, onderhoud en verduurzamen van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex.

Waarom een VvE?

Het hebben van een VvE zorgt voor gezamenlijke verantwoordelijkheid en eerlijke verdeling van kosten en werkzaamheden voor het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes. De VvE behartigt ook de gezamenlijke belangen van de eigenaren en kan besluiten nemen over het beheer en onderhoud van het gebouw en andere zaken. 

Meer informatie

Accepteer de cookies om deze inhoud te bekijken
Klik hier om deze inhoud bij de bron te bekijken

Activeer jouw VvE

In Nederland is het verplicht om een actieve VvE te hebben. En dat is ook prettig, want met een actieve VvE vergroot je je wooncomfort en voorkom je grote financiële verrassingen en problemen rondom de verkoopbaarheid van je appartement. Heb je een slapende VvE? download het stappenplan en activeer!

Een slapende VvE - 4 stappen om deze te activeren (pdf)

Snel naar

Bekijk VvE-lidmaatschapVergaderen met de VvEMeerjarenonderhoudsplan (MJOP)Onderhoud regelen als VvE

Meer informatie over de VvE

Schrijf je in voor onze VvE nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar onze VvE nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste VvE nieuws. Je krijgt gratis bouwkundige, juridische en financiële tips van onze eigen specialisten.

Schrijf je in
vrouw aan tafel achter laptop

Ook interessant

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube