Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBetalingsproblemen

Betalingsproblemen met hypotheek

Kun je de hypotheeklasten (bijna) niet meer betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur.

Laptop en papier

Als je op tijd actie onderneemt, is het gemakkelijker om een oplossing te vinden dan wanneer je lang wacht en schulden zich opstapelen.  

Bereid je goed voor 

Voordat je in gesprek gaat over je financiële situatie, moet je een aantal zaken in kaart brengen. Een geldverstrekker heeft inzicht in je situatie nodig, zodat hij kan beoordelen welke oplossingen mogelijk zijn:  

  • Maak een overzicht van je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Hierdoor krijg je een goed beeld van je bestedingsplaatje. Maak hiervoor gebruik van handige rekentools.
  • Heb je naast de hypotheek nog andere schulden of verplichtingen, zet deze dan ook op een rij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan persoonlijke leningen, studieleningen en private-leasecontracten.   
  • Noteer ook eventuele andere betalingsachterstanden, zoals bij energiebedrijven, zorgverzekeraars en telefonieaanbieders.

Neem contact op met de geldverstrekker

Samen met de geldverstrekker ga je kijken naar een goede, bestendige oplossing voor jouw betalingsproblemen. Leg de gemaakte afspraken vast, zodat je weet wat de geldverstrekker voor je gaat doen en wat er van jou wordt verwacht. 

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Heb je een hypotheek met NHG en kun je de hypotheek niet meer (goed) betalen doordat je arbeidsongeschikt of werkloos bent geworden en daardoor minder inkomen hebt? Dan zijn er vaak extra mogelijkheden om je financiële knelpunten aan te pakken. Mogelijk kun je bijvoorbeeld aanspraak maken op een Woonlastenfaciliteit. Je geldverstrekker of hypotheekadviseur kan je hierover meer vertellen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Besparen op je hypotheeklastenBesparen op je vaste lastenBudgetteren

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube