Energiemanagers vergelijken

Een energiemanager geeft inzicht in gas- en elektriciteitsgebruik. Met de introductie van de slimme meter is het aanbod van energiemanagers sterk gestegen. Welke past het best bij jouw situatie? Kom er snel en gemakkelijk achter met de Energiemanagervergelijker van Milieu Centraal.

Waarom een energiemanager?

Hoe meer gegevens van een energiemanager, hoe meer inzicht in je verbruik. Zo weet je wat te veel energie (en dus teveel geld) kost en waar je kunt besparen.

Hoe werkt een energiemanager?

Energiemanagers zijn er in verschillende vormen:

  • Een app, website of computerprogramma. Jouw verbruiksgegevens worden binnengehaald via het web.
  • Een apparaatje dat de gegevens rechtstreeks binnenhaalt van de slimme, analoge of digitale meter. Het apparaatje kan gekoppeld worden aan een display of aan een computer, tablet of smartphone.

In de Energiemanagervergelijker kun je verschillende wensen aangeven. Er zijn bijvoorbeeld energiemanagers die ook waterverbruik meten, die uit te breiden zijn met een thermostaatfunctie of die het energieverbruik van afzonderlijke apparaten registreren.

Vergelijk energiemanagers

Disclaimer: Vereniging Eigen huis kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gegevens die getoond worden met de Energiemanagervergelijker. Wij selecteren verwijzingen naar andere websites zorgvuldig. De inhoud van die websites valt echter niet onder onze verantwoordelijkheid. De productinformatie op deze website is gebaseerd op aangeleverde informatie van de producenten van de energieverbruiksmanagers. Voor vragen (en klachten) kun je terecht bij de desbetreffende leverancier(s).

 

Bespaar energie met deze tips

Hoe kun je snel energie besparen zonder grote investering? Met deze tips verlaag je eenvoudig je energieverbruik. Bekijk de tips

Hoge energietarieven

Miljoenen huishoudens krijgen te maken met energieprijzen die hard omhoog gaan. Zowel huishoudens met een variabel energiecontract als ook met een aflopend vast contract krijgen hiermee te maken. Dit speelt er

Bespaar energie doe het zelf met deze tips

Hoe kun je snel energie besparen zonder grote investering? Tips om zelf mee aan de slag te gaan. Bekijk de tips

Energie besparen in de winter

In de winter is je energieverbruik het hoogst. Geen pretje met de stijgende energieprijzen. Kun jij wel wat tips gebruiken om energie te besparen?  Bekijk de tips