Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Voorlopig geen verplichting zonnepanelen voor huiseigenaren

Mede dankzij inmenging van Vereniging Eigen Huis krijgen gemeenten voorlopig niet de bevoegdheid om huiseigenaren te verplichten om zonnepanelen op hun dak te leggen. Het demissionaire kabinet wilde deze verplichting doorvoeren in de wet Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Vereniging Eigen Huis is opgelucht dat deze verplichtingen er niet komt, maar is er niet gerust op dat het demissionaire kabinet de plannen in de toekomst toch door gaat zetten.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de overheid terughoudend moet zijn met het opleggen van verplichtingen. Het demissionaire kabinet kan mensen veel beter stimuleren door middel van goede regelingen, zoals de salderingsregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat huiseigenaren stroom die zij terug leveren, mogen wegstrepen (salderen) tegen de stroom die ze afnemen van het energiebedrijf, waardoor het interessant is om in zonnepanelen te investeren.

Verwarring

Vereniging Eigen Huis snapt niet dat de demissionaire regering er aan de ene kant over denkt om mensen te verplichten zonnepanelen aan te schaffen en aan de andere kant een goede stimuleringsregeling wil afbouwen. Dit brengt verwarring met zich mee en kan ervoor zorgen dat huiseigenaren het kind van de rekening worden. 

Meer informatie:

  • Consulatie duurzaam gebruik van daken 
  • VEH laat salderingsregeling met rust

Tags

Verduurzamen-Zonne-energie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube