Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackScheurenwijzer

Verzakking

Doordat de draagconstructie deels onvoldoende draagkracht heeft, verzakt dat deel van de constructie. Hierdoor ontstaan scheuren, meestal in het zwakste gedeelte van de gevel, bijvoorbeeld rondom kozijnen.

De scheuren kunnen direct ontstaan door onvoldoende draagkracht van de draagconstructie, een verkeerde uitvoering of op termijn door het zakken van de bestaande draagconstructie. Bijvoorbeeld door funderingsproblemen of grondverzakking.

Herstel

Versterk de draagconstructie. Gaat het om een verzakking? Dan moet de draagconstructie worden hersteld. Herstel bij funderingsgebreken de fundering. Bij grondverzakkingen kun je kiezen om de grond onder de fundering te liften. Dit houdt in dat de grond weer in de oorspronkelijke positie wordt gebracht.

Prioriteit: hoog

Onderneem direct actie! Dit gebrek tast de woning aan.

Wil je meer zekerheid over de oorzaak of wil je weten hoe je het probleem het beste kunt aanpakken? Schakel dan een deskundige in.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Je kunt het beste een vakman inschakelen om dit probleem op te lossen.

Zelf klussen?

Wij geven je nog een aantal tips

Doe het zelf

Ook interessant in kennisbank

Waardoor wordt een scheur in mijn muur veroorzaakt?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube