Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWoningonderhoud: praktis...

Wasdroger schoonmaken

Om de wasdroger goed én veilig te laten werken is het belangrijk hem schoon te houden. Gebruik hiervoor het stappenplan:

Een wasdroger

Stappenplan wasdroger schoonmaken

Pluizenfilter  

Maak het pluizenfilter na iedere droogbeurt stofvrij. Gebruik een keer per maand de stofzuiger om het filter grondig schoon te krijgen. Neem dan ook de uitsparing in de deur mee. Bij een AutoClean-droger hoef je de pluizen gemiddeld pas na twintig wasbeurten te verwijderen.   

De trommel  

Reinig de trommel om de paar maanden met een warm sopje en een doek om zeepresten te verwijderen. Niet alleen gaat de was daar onfris van ruiken, ook kunnen de sensoren hun werk niet meer goed doen.  

Condensor (warmtewisselaar)  

Maak bij condens- en warmtepompdrogers de condensor om de paar maanden schoon. Haal bij normale condensdrogers de condensor uit de droger en reinig hem met de douchekop. Bij een warmtepompdroger kan dat meestal niet. Gebruik dan een stofzuiger voor de condensor. Is de condensor zelfreinigend (vaak herkenbaar aan de tekst ‘selfcleaning’), hoef je uiteraard niets te doen.  

Heeft de wasdroger ook een condensorfilter (een kleiner papieren of stoffen filter), vervang dat dan minstens twee keer per jaar.

Condensbak of luchtafvoerslang

Leeg de condensbak bij een condens- en warmtepompdroger na iedere droogbeurt als die niet op de waterafvoer is aangesloten. Maak de condensbak geregeld schoon met een warm sopje.  

Gebruik bij een luchtafvoerdroger een stofzuiger om de luchtafvoerslang regelmatig schoon te maken.  

Buitenkant  

Neem maandelijks de buitenkant van de droger af met een warm sopje en een schoonmaakdoek om vuil- en zeepresten te verwijderen.    

Ook interessant in kennisbank

Wanneer moet een elektrisch apparaat op een aparte groep worden aangesloten?

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarWonenWonen-Onderhoud

Lees meer over onderhoud

Onderhoud buitenOnderhoud binnenOnderhoud per seizoen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube