Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBouwkundig VvE

Duurzaam Meerjaren­onderhoudsplan

Is verduurzamen een speerpunt op jullie VvE-agenda? Dan wil je natuurlijk een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) om erachter te komen welk verduurzamingsaspect als eerste op de planning moet staan.

Vraag direct een offerte aan
 • Inzicht in eerste verduurzamingsstappen

 • Planning en kosten incl. duurzame verbeteringen

 • Overzicht van alle werkzaamheden

Appartementseigenaren praten in park bij nieuwbouw appartementencomplex

Wat je krijgt

 • Je krijgt inzichtelijk wat jouw eerste verduurzamingsstappen zijn. Want begin je eerst met het dak te vervangen of leg je de zonnepanelen vast op je dak zodat je op stroomkosten kunt besparen?
 • Je krijgt een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan. En de door jou gekozen verduurzamingsmaatregelen worden verwerkt in het Meerjarenonderhoudsplan. De maatregelen worden zowel in tijd als in financiën verwerkt in het onderhoudsplan.
 • Je krijgt een Meerjarenonderhoudsplan met de planning en de kosten inclusief duurzame verbeteringen*. Bij 2 tot en met 6 appartementen krijg je een planning voor 10 jaar. Wil je liever een plan voor 30 jaar? Ook dat is mogelijk, dan betaal je wel een toeslag. Vanaf 7 appartementen krijg je standaard een planning voor 30 jaar.

Let op: Bestaat het appartementengebouw uit 2 tot 6 appartementen? Geef dan zelf aan welke maatregelen gepland staan om het appartementencomplex te verduurzamen. Onze bouwkundige geeft daar geen advies in. De kosten en de planning van het uitvoeren van deze maatregelen zal de bouwkundige verwerken in het rapport.

Bestaat het appartementencomplex uit 7 appartementen of meer? Lever dan een energieadvies aan waarin deze genoemde kosten en maatregelen opgenomen zijn voor het Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.

Wat jij kunt doen

Een belangrijke voorwaarde voor het uitvoeren van een DMJOP is het hebben van een Energieadvies via een gecertificeerde partij. Heb je nog geen Energieadvies? Regel een gecertificeerde energieadviseur. Een energieadvies moet je in huis hebben voorafgaand aan de DMJOP. Wij verwerken de verduurzamingsmaatregelen die jij aandraagt in het Meerjarenonderhoudsplan.

 • Zet verduurzamen op de agenda van de VvE. Hoe pak je dat aan? Bekijk deze tips eens.
 • Kijk of je subsidie kunt krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie voor het verduurzamen van een appartementencomplex. Voor energiebesparende maatregelen maar ook voor het laten opstellen van een energieadvies, procesbegeleiding en een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. Meer informatie is te vinden in het subsidie overzicht voor VvE's. Daarnaast verstrekt het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van een VvE een Energiebespaarlening. En er is een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.
Boek direct DMJOP
vrouwen met honden lopen door park bij appartementencomplex

Wanneer kies je voor een MJOP of DMJOP?

Je kiest voor een DMJOP indien je als VvE het besluit hebt genomen om het complex te verduurzamen. In het DMJOP worden de verduurzamingsmaatregelen verwerkt in kosten en tijd. Is jouw VvE nog niet bezig met verduurzaming? Kies dan voor een standaard.

Rapport op maat

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 6 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 7 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar.

Voorbeeldrapport DMJOP (pdf)

Nog geen lid? Geen probleem

Het DMJOP is speciaal ontwikkeld voor VvE leden. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de keuring. Het lidmaatschap kost € 75,25 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Subsidie

In een DMJOP wordt naast het onderhoud ook energiebesparende /verduurzamingsmaatregelen opgenomen, zoals het isoleren van dak en gevels en het aanbrengen van HR++ glas. Hiervoor is het noodzakelijk dat de VvE zelf een beeld heeft van welke gebouwonderdelen worden aangepakt.

Een erkend adviseur kan een energieadvies opstellen. Hiermee is het ook mogelijk om Energiesubsidies VvE aan te vragen voor de te treffen maatregelen, het energieadvies en een DMJOP. De bouwkundige neemt op aangeven van de VvE energiebesparende maatregelen op in het rapport DMJOP.

Bel ons via (033) 450 77 50 voor meer informatie en/of voor het opstellen van een offerte voor een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur.

Voorwaarden

Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. 

Veelgestelde vragen

Meer diensten voor VvE's

Verzekeringen voor VvE'sMeerjarenonderhoudsplan (MJOP)Nationale notaris VvEJuridisch advies

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube