Waarom De hypotheekwacht? 

Is het alweer een tijd geleden dat je een hypotheek hebt afgesloten en weet je niet precies hoe je ervoor staat? Of is je persoonlijke situatie veranderd en wil je weten of je je hypotheek misschien moet aanpassen? Direct veel geld betalen voor hypotheekadvies is niet nodig. Met De hypotheekwacht krijg je op een laagdrempelige manier inzicht in je hypotheek. En kom je er daarna niet uit, dan staan de hypotheekadviseurs van Eigen Huis Hypotheekadvies voor je klaar.

Antwoord op al je hypotheekvragen

Na het aanmaken van een gratis Hypotheekwacht-account heb je toegang tot verschillende rekentools die antwoord geven op vragen rondom je hypotheek. Een paar voorbeelden:

Oversluiten
De rente is laag, is het interessant voor mij om nu over te sluiten?
Einde rentevaste periode
Wat zijn de mogelijkheden als mijn rentevaste periode afloopt? Of ontdek of het rentevoorstel van je geldverstrekker wel zo goed is.
Betaalbaarheid in de toekomst
Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen als ik met pensioen ga?
Kan ik blijven wonen
Kan ik in mijn huis blijven wonen als ik bijvoorbeeld werkloos word of arbeidsongeschikt raak?

Inzicht in je hypotheek met deze gegevens

Benieuwd naar De hypotheekwacht? Maak eenvoudig een account aan en probeer De hypotheekwacht gratis uit! Nadat je bent ingelogd, heb je onder andere onderstaande gegevens nodig om inzicht te krijgen in je hypotheek. 

  • Je jaarinkomen. Bekijk de jaaropgave van je werkgever.
  • Je hypotheekgegevens. Verzamel de gegevens van je hypotheekverstrekker.
  • Je pensioengegevens. Deze kun je inzien op mijnpensioenoverzicht.nl.
  • De WOZ-waarde van je woning. Deze vind je op je WOZ-beschikking of bij het WOZ-waardeloket.

Zo werkt De hypotheekwacht

Veranderingen in je persoonlijke of financiële situatie kunnen gevolgen hebben voor je hypotheek. Wij geloven dat je die gevolgen prima zonder een hypotheekadviseur op een rijtje kunt zetten. Met De hypotheekwacht. In deze video leggen we uit wat je aan De hypotheekwacht hebt en hoe het werkt. De hypotheekwacht is gratis voor al onze leden.

Tip van een hypotheekadviseur

Door gebruik te maken van De hypotheekwacht kwam een van mijn klanten erachter dat oversluiten voor hem interessant was. Zijn hypotheek is inmiddels overgesloten en daarmee heeft hij zijn maandlasten verlaagd van € 450 naar € 150. Bijkomende kosten, zoals een boeterente of advieskosten, kun je meefinancieren.
Hypotheekadviseur Ron van der Steen