AUG_7991 stel op bouwplaats 1903x432

Juridisch advies bij conflict professionele partij

Ontdek hoe sterk je staat

Heb je een conflict met je aannemer, de makelaar of een andere professionele partij? Naast dat dit veel stress kan geven, is het vaak ook goed om te weten welke partij gelijk heeft. Onze juristen brengen de situatie in kaart, vertellen hoe sterk je staat en kunnen je bijstaan bij de vervolgprocedure.

  • Snel duidelijkheid over hoe sterk je staat
  • Advies op maat in een persoonlijk gesprek
  • Ondersteuning bij het volledige juridische proces

Weet waar je staat bij conflicten

Heeft de aannemer volgens jou een verbouwing ondeugdelijk opgeleverd, heeft de makelaar zich niet aan de afspraken gehouden of heb je met een andere professionele partij een conflict? Dan wil je vast weten hoe sterk je staat. Onze juristen brengen de situatie in kaart en geven je advies. Zo weet jij of je een sterke zaak hebt, of dat de kans groot is dat de andere partij gelijk krijgt. 

Wil je op basis van ons advies vervolgstappen zetten, en heb je daar een jurist of advocaat bij nodig? Ook dan kun je op het juridisch team van Vereniging Eigen Huis vertrouwen. Al leert onze ervaring dat een rechtszaak niet altijd nodig is; met het juiste advies en de goede juridische documenten is het conflict vaak op te lossen.

Bel ons

Tijd voor een rechtspositiebepaling of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 033-4507750. Wij helpen je graag.

In 4 stappen naar een oplossing

Vereniging Eigen Huis

1  Neem contact met ons op

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstap

Veelgestelde vragen

Wil jij de juristen van Vereniging Eigen Huis inschakelen om te weten wat jouw positie is ten opzichte van de professionele partij? Het is logisch als je dan nog wat vragen hebt. Hieronder vind je alvast het antwoord op de veelgestelde vragen.

Waarom betaal ik standaard € 360,- voor deze dienst?

Onze juristen bekijken jouw zaak nauwkeurig en willen je een passend en goed advies geven. Hiervoor hebben zij minimaal twee uur nodig.

Al onze dienstverlening is exclusief voor leden. Ben jij nog geen lid van onze vereniging? Je kunt dit heel eenvoudig regelen via onze website. Als particulier betaal je nog geen dertig euro per jaar.

Moet ik lid zijn van Vereniging Eigen Huis om juridisch advies te krijgen?
Voor al onze dienstverlening geldt dat die alleen toegankelijk is voor leden. Als je nu nog geen lid bent, kun je dat natuurlijk wel worden. Voor nog geen dertig euro per jaar krijg je toegang tot onze dienstverlening en ontvang je ons magazine.
Brengen jullie extra kosten in rekening?
Heb je na het persoonlijk adviesgesprek voldoende duidelijkheid? Dan blijven de kosten beperkt tot € 360,-. Wil je eventuele vervolgstappen gaan zetten of wil je ons advies op papier ontvangen? Dan betaal je hiervoor € 185,- per uur. De jurist en/of advocaat laat je vooraf weten met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden. 
Welke eventuele vervolgstappen kan ik zetten?
Welke stappen het beste in jouw situatie passend zijn, is afhankelijk van jouw zaak. Soms kan je bijvoorbeeld prima zelf contact opnemen met de andere partij op basis van onze voorbeeldbrieven. In andere gevallen heb je de hulp van onze advocaten nodig voor een onderhandeling of om een gerechtelijke procedure te starten. Welke vervolgstappen passend zijn, kun je bespreken tijdens het persoonlijk gesprek.
Hoe gaat het starten van een gerechtelijke procedure?
Is procederen de volgende stap in het conflict dat jij hebt met de professionele partij? Onze advocaat bespreekt met je hoe dat precies in zijn werk gaat en welke kosten daarbij komen kijken.

Juridisch advies op maat

Ga jij een woning kopen? Wil je hulp bij het beoordelen van het contract voor een verbouwing? Of heb je een juridisch conflict met je aannemer of een andere partij? Wij komen je graag te hulp.

Bekijk ons volledige aanbod