Beoordeel je koopcontract - bestaande bouw

Sta sterker met de zekerheid van een goed contract

Ga je een bestaande woning kopen en wil je persoonlijk advies op maat over je koopcontract? Laat je koopcontract beoordelen én stel telefonisch je vragen aan ons juridisch team. Zo weet je waar je voor tekent. Deze service is speciaal voor leden en kost € 200,- (inclusief btw). 
  • Binnen twee dagen duidelijkheid over jouw rechten en plichten
  • Tips voor de onderhandeling
  • Sta sterker met het advies over contractwijzigingen

Let op: de Koopcontractbeoordeling is bedoeld voor de koop van een bestaande woning. Niet voor de aankoop van een nieuw te bouwen woning. Ga je een nieuwbouwhuis of een stuk grond kopen en wil je je koop- en/of aannemingsovereenkomst laten controleren door een juridisch expert? Klik dan hier.

Weet waar je voor tekent

Het kopen van een bestaande woning is vaak een leuke, maar ook hectische tijd. Je moet veel regelen en belangrijke beslissingen nemen. Je moet bijvoorbeeld besluiten of je je handtekening zet op het koopcontract. Maar waar moet je precies op letten én wat zijn je rechten en plichten nadat je tekent? Laat je koopcontract door ons juridisch team beoordelen en voorkom verrassingen. Zo weet je waar je voor tekent!

In 3 stappen zekerheid over je koopcontract

Vereniging Eigen Huis

1  Maak een afspraak

Vereniging Eigen Huis

2  Je contract wordt doorgenomen

Vereniging Eigen Huis

3  Telefonische bespreking van het contract

Veelgestelde vragen

Overweeg jij om je koopcontract bestaande bouw te laten beoordelen door Vereniging Eigen Huis? Dan is het logisch dat je vragen hebt. Wij zetten alvast het antwoord op veelgestelde vragen voor je op een rijtje.

Wat kan ik verwachten als jullie mijn koopcontract beoordelen?

Leden krijgen voor € 200,- (inclusief btw) een koopcontractbeoordeling, inclusief de mogelijkheid om telefonisch vragen te stellen. Bij het plannen van een afspraak upload je direct het koopcontract. De jurist beoordeelt je contract en bespreekt telefonisch de bevindingen met je. Zo krijg je bijvoorbeeld advies voor eventuele contractwijzigingen én tips voor de onderhandeling. 

Heb je nu al specifieke vragen? Stel die dan alvast online bij het maken van een afspraak.

Wat kan ik met het advies van de jurist?
Na de beoordeling van de jurist weet je op welke punten het contract nog aangepast moet worden om jouw rechtspositie te versterken. Ook heb je een beter inzicht in je rechten en plichten, en krijg je tips voor de onderhandeling. En niet onbelangrijk: na de koopcontractbeoordeling weet je of je met een gerust hart je handtekening kunt zetten.
Moet ik lid zijn van Vereniging Eigen Huis om mijn contract te laten beoordelen?
Al onze dienstverlening is exclusief voor onze leden. Ben je nog geen lid? Als particulier sluit je een lidmaatschap af voor nog geen dertig euro per jaar.
Wat kost het beoordelen van een koopcontract bestaande bouw?
Voor deze service betaal je een vaste prijs van € 200,- (inclusief btw). Je betaalt altijd dit vaste tarief, ongeacht hoeveel tijd de jurist nodig heeft om jouw koopcontract te beoordelen.
Ik heb een afspraak ingepland, kan ik de opdracht annuleren?
Onze juristen besteden veel tijd en zorg aan het beoordelen van jouw contract. Als je de opdracht voor de koopcontractbeoordeling wilt annuleren, kan dit uitsluitend telefonisch tot drie werkdagen voor de afspraak via ons secretariaat Juridisch Bureau: 033 450 76 87. Annuleer je de opdracht niet of te laat? Dan brengen we de door ons gemaakte kosten in rekening.

Wil je liever zelf aan de slag?

Juridisch advies op maat

Ga jij een nieuwbouwwoning kopen of wil je hulp bij het beoordelen van het contract voor een verbouwing? Of heb je een juridisch conflict met je aannemer of een ander partij? Wij komen je graag te hulp.

Bekijk ons volledige aanbod