Lidmaatschap VvE

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Wat krijg ik als lid van Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis is de enige partij in Nederland die opkomt voor de belangen van woningbezitters. Samen zorgen we dat wonen in een eigen huis betaalbaar en aantrekkelijk blijft. Samen staan we sterker. Dankzij ruim 760.000 leden kunnen we een vuist maken en misstanden aanpakken. Als lid krijgt u bovendien:

 • Persoonlijk advies bij vragen rond het kopen, bewonen en verkopen van uw huis
 • Gratis voorbeeldbrieven en -contracten, digitale hulpmiddelen, Eigen Huis Magazine
 • Hypotheekadvies, juridische bijstand en bouwkundige keuringen bij koop, verkoop en verbouwing tegen aantrekkelijke tarieven 
 • Korting op energie en zonnepanelen, woon- en andere verzekeringen, cv-ketelonderhoud en -vervanging

Word lid

Kan een Vereniging van Eigenaars(VvE) ook lid worden?

Ja,  een Vereniging van Eigenaars (VvE) kan ook lid worden van Vereniging Eigen Huis. De voordelen:

 • Tot 30% korting op VvE-verzekeringspakket van Centraal Beheer met goede voorwaarden en aantrekkelijke tarieven.
 • Meerjarenonderhoudsplanning voor inzicht in de bouwkundige staat en advies over het herstel van eventuele gebreken.
 • Juridisch, financieel en bouwkundig advies.

Als mijn VvE lid is, moet ik dan ook nog als appartementseigenaar lid worden?

Ja, dat is zeker nuttig. Binnen het VvE-lidmaatschap kan het bestuur VvE-gerelateerde vragen stellen en diensten afnemen speciaal voor VvE's. Het is daarnaast handig ook zelf als appartementseigenaar lid te worden, want dan profiteert u van alle voordelen, zoals:

 • Gratis telefonisch advies bij al uw vragen rond o.a. (ver)kopen, verbouwen, nieuwbouw, burenrecht, overheidskwesties, WOZ en de VvE
 • Gratis voorbeeldbrieven en -contracten, digitale hulpmiddelen, Eigen Huis Magazine
 • Hypotheekadvies, juridische bijstand en bouwkundige keuringen bij koop, verkoop en verbouwing tegen aantrekkelijke tarieven 
 • Korting op bijvoorbeeld energie, woon- en andere verzekeringen

Wat kost een lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost € 27,50 (automatische incasso) per jaar. Voor overige betaalmethoden wordt er € 1,70 administratiekosten in rekening gebracht en bedraagt de contributie € 28,70. Het tarief voor een Vereniging van Eigenaren bedraagt € 58 (automatische incasso). Voor overige betaalmethoden wordt er € 1,70 administratiekosten in rekening gebracht en bedraagt de contributie € 59,70. Na inschrijving kunt u direct gebruik maken van al onze producten en diensten. De contributie gaat in op de eerste van de volgende maand en is vanaf dat moment een jaar geldig.

Lees meer over de kosten van het lidmaatschap

Kan ik een lidmaatschap cadeau geven?

Ja, u kunt ook anderen laten profiteren van alle voordelen van het lidmaatschap. Het eerste jaar betaalt u het contributiebedrag voor het nieuwe lid. Daarna betaalt het nieuwe lid zelf.

Vraag een cadeaulidmaatschap aan

Krijg ik een ledenpas?

Nee, u ontvangt geen ledenpas. 

Waar kan ik mijn lidnummer vinden? 

Uw lidnummer kunt u op verschillende plaatsen terugvinden:

 • Op de achterkant van Eigen Huis Magazine, dat u tien keer per jaar ontvangt
 • Op de welkomst- en/of contributiebrief
 • Als u inlogt op onze website, bij uw persoonlijke gegevens

Wat is de looptijd van het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis?  

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Een lidmaatschapsjaar duurt 12 maanden. Wordt u lid in het midden van een maand? Dan kunt u direct gebruik maken van al onze producten en diensten, maar gaat uw lidmaatschapsjaar officieel pas in op de eerste dag van de volgende maand. Zo bent u eigenlijk het eerste jaar iets langer dan 12 maanden lid. Het lidmaatschap word automatisch verlengd. Wilt u opzeggen, dan moet u dat uiterlijk 1 maand voor het einde van dat lidmaatschapsjaar doorgeven. 

Bent u lid geworden vóór 1 mei 2016 – ongeacht in welke maand - dan is de ingangsdatum van uw lidmaatschapsjaar 1 mei en is de einddatum 30 april 2018. Dit heeft te maken met het wijzigen van de statuten in 2017, waarin het verenigingsjaar (1 mei tot en met 30 april) is aangepast in lidmaatschapsjaar.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

We vinden het erg jammer dat u er over denkt om uw lidmaatschap op te zeggen. U kunt dit doen via het opzegformulier op onze website. U kunt uw opzegging ook telefonisch doorgeven. Echter, u dient dan nog wel uw opzegging schriftelijk te bevestigen via het opzegformulier. Hiertoe ontvangt u van ons een e-mail met een directe link naar het opzegformulier. Graag vernemen wij ook de reden van uw opzegging. Ook dit kunt u aangeven in het opzegformulier.

Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand voor het einde van uw lidmaatschap. Mocht u nog vragen hebben hierover, dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen. Onze Ledenservice is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. 

Vereniging van Eigenaars die lid zijn van Verenging Eigen Huis kunnen hun lidmaatschap telefonisch opzeggen via telefoonnummer (033) 4507750.

Staat uw vraag hier niet bij? Stel uw vraag via het contactformulier

Waar kan ik de einddatum van mijn lidmaatschapsjaar vinden?

De einddatum van uw lidmaatschapsjaar staat nog niet vermeld op uw persoonlijke profielpagina 'Mijn Eigen Huis'. Hier wordt nog aan gewerkt door onze afdeling ICT. U kunt onze Ledenservice hierover bellen. Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.