Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Na-isolatie van reeds geïsoleerde spouwmuren afgeraden

Het extra isoleren van je reeds geïsoleerde spouwmuur, steeds meer bedrijven bieden deze dienst aan. Energiebesparing levert het echter nauwelijks op en het kan zelfs risico's met zich meebrengen. Vereniging Eigen Huis raadt deze vorm van na-isolatie dan ook af.  

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor warm huis en een lage energierekening. Het is dan ook logisch dat huiseigenaren hun huis zo goed mogelijk willen isoleren. Bedrijven spelen in op deze behoefte, door na-isolatie aan te bieden voor jaren 70 woningen die al reeds geïsoleerd zijn. Wat deze bedrijven er niet bij vertellen is dat het effect van extra na-isolatie maar heel beperkt is en zelfs voor problemen kan zorgen, wanneer er geen gedegen onderzoek is gedaan naar het bestaande isolatiemateriaal en de eventuele gevolgen. Volgens Vereniging Eigen Huis kost na-isoleren alleen maar extra geld, wat huiseigenaren beter kunnen besteden aan andere isolatiemaatregelen, zoals het dichten van kieren of het isoleren van andere plekken binnen de woning. 

Vraag om garanties

Wanneer huiseigenaren hun woning tóch extra willen na-isoleren raadt de vereniging aan alleen in zee te gaan met een gecertificeerd bedrijf. Het is daarnaast van belang dat woningbezitters zichzelf bij deze bedrijven goed laten informeren en (schriftelijke) garanties krijgen op de beoogde isolatiewaarde.  

Meer informatie

Tags

Verduurzamen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube