Aankoopcoach

Eigen Huis Aankoopzekerheid

Bieden zonder voorbehoud, maar dan zonder stress en risico? Met Eigen Huis Aankoopzekerheid kun je met een gerust hart een bod doen op een woning.

Plan een afspraak

  • Je ontvangt een Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat
  • Met dit certificaat kun je bieden zonder voorbehoud van financiering
  • De Koopcoach begeleid je tijdens dit proces

Want wat moet je bieden? Hoe kun je verantwoord bieden zonder voorbehoud van financiering? En ga je zelf onderhandelen en bieden, of besteed je dat uit? Vaak heb je als potentiële koper veel minder informatie dan de verkopende makelaar en begin je daardoor ook nog eens met een achterstand. Het biedingsproces is hierdoor het belangrijkste, maar ook de spannendste fase van het aankoopproces.

Gelukkig is er nu Eigen Huis Aankoopzekerheid!

infographic-aankoopzekerheid

Waarom Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Eigen Huis Aankoopzekerheid biedt jou de best mogelijk uitgangspositie bij het uitbrengen van een bod. De zekerheid dat je grondig voorbereid bent en je alle fasen in het biedingsproces de baas bent: de financiering, de realistische waarde-inschatting en het onderhandelen.

Met het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat kun je zonder voorbehoud van financiering direct een bod doen op jouw droomhuis. Zo heb je direct al een streepje voor bij de verkoper.

Aansluitend kan je Eigen Huis Aankoopzekerheid uitbreiden met onze Biedingsindicatie en uitbesteding Onderhandeling.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat?

Je komt in aanmerking voor het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat indien je een woning wilt aankopen en je bod en de benodigde hypotheek maximaal € 500.000,--, bedragen. Wil je weten welke andere voorwaarden van toepassing zijn, bekijk de Q & A of lees het infoblad.

Eigen Huis Koopcoach

Onze Koopcoach begeleidt je door het proces voor het verkrijgen van het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat. Persoonlijk en deskundig; de zekerheid van Vereniging Eigen Huis!

Informeer bij je Eigen Huis Hypotheekadviseur voor de mogelijkheden of plan een afspraak met een Koopcoach.

Veelgestelde vragen Eigen Huis Aankoopzekerheid

Wat als ik de woning niet krijg?

Eigen Huis Aankoopzekerheid, Onderhandeling of Biedingsadvies is voor 1 woning. Daarom moet voor een opvolgende woning opnieuw een aanvraag worden gedaan. Omdat jouw gegevens al bekend zijn, geven we een korting.

Wat als mijn bod geaccepteerd wordt en ik maak gebruik van Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Allereerst: gefeliciteerd met de woning! Nu kan de afronding snel geregeld worden. We willen dit binnen 3 werkdagen wettelijke bedenktijd voltooien. Binnen deze termijn kun je zonder opgaaf van reden de koopovereenkomst ontbinden.

De Koopcoach regelt gelijk na overeenstemming van het bod een spoedtaxatie voor je. De verkoper moet meewerken aan deze spoedtaxatie om de zaken snel af te kunnen ronden. De bank heeft de financiering al op je inkomen getoetst. In de condities van de koop neem je dan ook op dat je dit bod doet onder de condities dat de verkoper en/of makelaar actief meewerkt in het proces en de taxatie laat plaatsvinden binnen 2 tot 3 werkdagen na akkoord van het bod. De Koopcoach bewaakt samen met jou de wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen zoals die geldt voor een koopakte. Dit om je continue op de hoogte te houden, maar ook om de voortgang en de termijnen goed in de gaten te houden.

Wat als de wettelijke bedenktijd verstreken is en je krijgt je financiering niet rond?

Als er onzekerheid ontstaat om de woning te kopen, gaan we je adviseren hoe hiermee om te gaan. Uiteraard spannen wij ons maximaal in om een oplossing te vinden maar er zijn mogelijk redenen waarbij je adviseren om van de koop af te zien. Deze instructie geven we je om daarmee de aansprakelijkheid van de 10% overeengekomen koopsom niet te betalen.

Mochten we je je het advies hebben gegeven om binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen tot ontbinding over te gaan en je besluit zelfstandig de koop voort te zetten, dan nemen wij de waarborgsom niet voor onze rekening. De beslissing is uiteraard altijd aan jou.