Aankoopcoach

Eigen Huis Aankoopzekerheid

Eigen Huis Aankoopzekerheid zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt bieden zonder voorbehoud van financiering. Je ervaart hierdoor minder stress en kunt de verkoper gelijk duidelijkheid geven waardoor je je kansen op een succesvolle aankoop aanmerkelijk vergroot.

Plan een afspraak

  • Je ontvangt een Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat
  • Met dit certificaat kun je bieden zonder voorbehoud van financiering
  • Exclusief bij hypotheekadviseurs van Eigen Huis Hypotheekadvies

Hoe kun je verantwoord bieden zonder voorbehoud van financiering? Als je gaat bieden op een woning doe je dit vaak op basis van een maximale hypotheekberekening van je hypotheekadviseur. Maar dit geeft helemaal geen garantie dat je ook daadwerkelijk de hypotheek verkrijgt. Naast het definitief accepteren van je inkomen zal de hypotheekverstrekker ook akkoord moeten gaan met de waarde van de aan te kopen woning.

Gangbaar is dat het verkrijgen van een definitief akkoord op een hypotheek ongeveer 6 weken duurt. Verkopers kiezen echter veelal voor de koper die een bod uitbrengt met de meeste zekerheid, bijvoorbeeld zonder voorbehoud van financiering. Met Eigen Huis Aankoopzekerheid heb je als koper en verkoper direct duidelijkheid. Eigen Huis Aankoopzekerheid zorgt ervoor dat kunt bieden met zekerheid en dat je daardoor na het accepteren van het bod binnen de wettelijke bedenktijd 100% zekerheid hebt over je hypotheek.

infographic-aankoopzekerheid

Exclusief verkrijgbaar bij Eigen Huis Hypotheekadvies

De hypotheekadviseurs van Eigen Huis Hypotheekadvies begeleiden je door het proces voor het verkrijgen van het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat. Persoonlijk en deskundig; de zekerheid van Vereniging Eigen Huis!

Wil je weten welke voorwaarden van toepassing zijn, bekijk de Q & A, lees het infoblad of informeer direct bij je Eigen Huis Hypotheekadviseur voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen Eigen Huis Aankoopzekerheid

Waarom Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Eigen Huis Aankoopzekerheid biedt jou de best mogelijk uitgangspositie bij het uitbrengen van een bod. De zekerheid dat je grondig voorbereid bent en je alle fasen in het biedingsproces de baas bent: de financiering, de realistische waarde-inschatting en het onderhandelen.

Met het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat kun je zonder voorbehoud van financiering direct een bod doen op jouw droomhuis. Zo heb je direct al een streepje voor bij de verkoper.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat?

Je komt in aanmerking voor het Eigen Huis Aankoopzekerheid Certificaat indien je een woning wilt aankopen en je bod en de benodigde hypotheek maximaal € 500.000 bedragen. Wil je weten welke andere voorwaarden van toepassing zijn, bekijk de Q & A of lees het infoblad.

Wat kost Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Het tarief van Eigen Huis Aankoopzekerheid bedraagt € 399. Eigen Huis Aankoopzekerheid geldt voor één specifiek onderpand; voor ieder opvolgend pand (bijvoorbeeld bij een niet aanvaarde bieding op een eerder onderpand) bedragen de aanvullende kosten € 125. In verband met een afwijkend acceptatieproces is het mogelijk dat de geldverstrekker aanvullende kosten in rekening brengt. Vraag uw hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies naar de aanvullende kosten.

Wat als ik de woning niet krijg?

Eigen Huis Aankoopzekerheid is voor 1 woning. Daarom moet voor een opvolgende woning opnieuw een aanvraag worden gedaan. Omdat jouw gegevens al bekend zijn, geven we een korting.

Wat als mijn bod geaccepteerd wordt en ik maak gebruik van Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Allereerst: gefeliciteerd met de woning! Nu kan de afronding snel geregeld worden. We willen dit binnen 3 werkdagen wettelijke bedenktijd voltooien. Binnen deze termijn kun je zonder opgaaf van reden de koopovereenkomst ontbinden.

Eigen Huis Hypotheekadvies regelt gelijk na overeenstemming van het bod een spoedtaxatie voor je. De verkoper moet meewerken aan deze spoedtaxatie om de zaken snel af te kunnen ronden. De bank heeft de financiering al op je inkomen getoetst. In de condities van de koop neem je dan ook op dat je dit bod doet onder de condities dat de verkoper en/of makelaar actief meewerkt in het proces en de taxatie laat plaatsvinden binnen 2 tot 3 werkdagen na akkoord van het bod. Eigen Huis Hypotheekadvies bewaakt samen met jou de wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen zoals die geldt voor een koopakte. Dit om je continue op de hoogte te houden, maar ook om de voortgang en de termijnen goed in de gaten te houden.

Wat als je financiering niet rond krijgt binnen de wettelijke bedenktijd?

Als er onzekerheid ontstaat omtrent de aankoop van de woning dan gaan we je adviseren hoe hiermee om te gaan. Uiteraard spannen wij ons maximaal in om een oplossing te vinden maar er zijn mogelijk redenen waarbij we je adviseren om van de koop af te zien. Deze instructie geven we je om daarmee een ingebrekestelling en boete (bijna altijd 10% van de koopsom) te voorkomen.

Mochten we je je het advies hebben gegeven om binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen tot ontbinding over te gaan en je besluit zelfstandig de koop voort te zetten, dan nemen wij de waarborgsom niet voor onze rekening. De beslissing is uiteraard altijd aan jou.