Download model koopovereenkomst appartement

Je bent eruit met de verkoper. De koopovereenkomst kan worden opgemaakt en getekend. Als de koopovereenkomst door zowel de koper als de verkoper is ondertekend, is de koop een feit. Toch kan de koper na het tekenen van het contract nog van de koop af: dankzij de wettelijke bedenktijd en ontbindende voorwaarden.

Model koopovereenkomst

Een particuliere koper heeft op grond van de wet een bedenktijd van drie dagen. Gedurende deze drie dagen kan de koper, zonder opgave van redenen, de koopovereenkomst ontbinden. Naast de bedenktijd zijn er vaak één of meerdere ontbindende voorwaarden in het koopcontract opgenomen. De meest voorkomende ontbindende voorwaarde is die voor het niet verkrijgen van de financiering. Als de geldlening door de geldverstrekker(s) wordt geweigerd, dan kan de koper de koopovereenkomst binnen de afgesproken termijn ontbinden. De termijn staat vermeld in de koopovereenkomst.

Wij hebben een model koopcontract (gratis) voor een appartement voor je klaarstaan. Download het model en je ontvangt een e-mail met het document. Bij het model hoort ook een toelichting. Deze kun je direct hieronder openen.

Koopovereenkomst en bedenktijd

Nadat de koopovereenkomst door beide partijen is getekend, heb je nog bedenktijd. Over de bedenktijd

Ontbindende voorwaarden

Staan er ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst, dan kun je nog onder de koop uit. Hoe werkt het?

Onze diensten

Van hypotheekadvies tot een bouwkundige keuring: ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het kopen van woning. Bekijk onze diensten