Voor VvE'sContact
BackNieuws

Consumentenvertrouwen groeit, maar zorgen niet voorbij

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis, zijn consumenten niet meer overwegend negatief gestemd over de woningmarkt. Wel groeien de zorgen over werk en inkomen. Dit blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator. 

De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt steeg afgelopen maand met 1 punt naar 100 punten en bereikte daarmee de neutraalwaarde. Dit betekent dat het aantal positief als negatief gestemde consumenten gelijk ligt. 

Inkomen

De meting vond plaats voor de persconferentie van 14 oktober waarin premier Rutte strengere coronamaatregelen afkondigde. Bijna een driekwart van de ondervraagden werd in zijn oordeel beïnvloed door de coronacrisis. Daaruit voortvloeiend zegt bijna 30 % ondervraagden zich meer zorgen te maken over het inkomen, een kleine 5 % meer dan in september. 40 % acht het nu een ongunstig moment een huis te kopen. Ook dit percentage neemt licht toe vergeleken met de vorige meting in september. De voornaamste reden hiervoor zijn de hoge huizenprijzen.  

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Tags

Woningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube