Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Consumentenvertrouwen in woningmarkt zakt weg

Bijna drie kwart van de Nederlanders vindt het nu een ongunstige tijd om toe te slaan op de woningmarkt. In mei gold dat nog voor 45% van de consumenten. Kopers laten zich vooral afschrikken door de hoge prijzen en het krappe aanbod.

Dit blijkt uit de jongste rapportage van de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt laat al enige tijd een dalende lijn zien en kwam in november nog net uit op de neutraalwaarde van 100 punten.

Zorgen over starters en beleggers

66% van de consumenten geeft aan zich zorgen te maken over de woningmarkt. Daarbij worden naast het krappe aanbod en de stijgende prijzen vooral de problemen van starters genoemd en beleggers die woningen kopen om te verhuren. 

Maar liefst 86% van de consumenten voorziet verder stijgende huizenprijzen. Vier op de tien Nederlanders rekenen daarbij op een oplopende hypotheekrente. Voor 65% van de consumenten zijn dit redenen om een verdere verslechtering van de woningmarktsituatie te voorzien. Slechts 7% is wat dat betreft hoopvol gestemd. 

Naar verwachting zakt de Marktindicator de komende tijd onder de 100 punten. Dit betekent dat de meerderheid van de consumenten weinig optimistisch is over de ontwikkelingen op de woningmarkt in de breedste zin. 

Meer informatie

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Tags

HypotheekStarterWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

ehm-november-2023

ehm-november-2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube