Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Koperspessimisme groeit ondanks stabiel consumentenvertrouwen

Ruim de helft (55 %) van de Nederlanders vindt het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Niet eerder waren consumenten daar zo uitgesproken over.

Dit blijkt uit de jongste peiling van de Eigen Huis Marktindicator, de stemmingsgraadmeter van de woningmarkt. Als redenen voor de ongerustheid worden vooral het schaarse woningaanbod en de hoge prijzen genoemd. De coronacrisis speelt verder nauwelijks een rol van betekenis meer. 

Stijgende prijzen

Het ongunstige kopersklimaat zal volgens verreweg de meeste consumenten nog wel even aanhouden. Ruim 80 % van de Nederlanders voorziet verder stijgende huizenprijzen. 12 % vindt het desondanks een uitstekende tijd om toe te slaan op de woningmarkt.  

Het algemene consumentenvertrouwen in de woningmarkt blijft met 105 punten overigens stabiel optimistisch gestemd. Ook dat heeft te maken met de verwachting dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen. 

Meer informatie

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Tags

Woningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube