Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

“Nieuw kabinet kan niet om woningmarkt heen”

Een nieuwe regering moet met een stevige ruimtelijke visie inclusief bouwlocaties komen, structureel geld steken in woningbouw en een minister voor Wonen aanstellen. Dit zegt Karsten Klein, directeur belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis, in de Telegraaf. 

De bestaande woningnood van meer dan 330.000 huizen wordt alleen maar erger, zegt Klein in de Telegraaf (betaalmuur). En ieder jaar is er wel een excuus waarom de woningbouw achterloopt: te weinig grond, te weinig personeel en materiaal, te complexe regels, stikstof en nu weer corona. 

Veel tijd verloren

“De woningnood had eerder moeten worden erkend”, zegt Klein. “De kabinetsperiode is bijna voorbij en nu pas wordt de urgentie gevoeld. Er is veel tijd verloren gegaan.” Klein hoopt op verbetering bij het volgende kabinet. “Een nieuwe regering moet echt met een ruimtelijke visie komen waarin gebieden worden aangewezen om te bouwen. De woningbouwimpuls van één miljard euro in vier jaar moet structureel worden om het voor gemeenten aantrekkelijk te maken om woonwijken aan te leggen. En er moet een minister van Wonen komen. De woningbouw vraagt veel bestuurlijke aandacht. Dat kun je als minister van Binnenlandse Zaken er niet zomaar bij doen.”

Lees meer over het standpunt van Vereniging Eigen Huis

Tags

Woningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube