Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWat doet Vereniging Eige...

Actieagenda Wonen

De woningnood is groot. Voor veel mensen is het lastig een betaalbare woning te vinden. Dat moet anders. Daarom hebben wij samen met 33 andere organisaties de Actieagenda Wonen opgesteld.

man en vrouw bekijken huizen in aanbouw

Wat is het probleem?

Iedereen heeft recht op een fijne en betaalbare woning. Maar veel woningzoekers zitten nu met de handen in het haar. Zo raakt de gekte op de woningmarkt starters hard. Maar ook mensen met een middeninkomen komen er moeilijk tussen. Sommige mensen stellen zelfs noodgedwongen belangrijke levensbeslissingen als samenwonen en gezinsuitbreiding uit

Actieagenda wonen

We komen in Nederland zo’n 330.000 huizen tekort. Dat aantal stijgt en nieuwbouwplannen komen uiterst moeizaam van de grond. Er zijn veel goede voornemens, maar concrete acties blijven uit. Met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in zicht, hebben wij daarom samen met 33 andere organisaties de Actieagenda Wonen opgesteld. Hierin doen we concrete voorstellen aan het nieuwe kabinet om de problemen op de woningmarkt aan te pakken. 

De belangrijkste punten

  • Er moeten de komende 10 jaar minimaal 100.000 woningen per jaar worden gebouwd.
  • De kosten voor het verduurzamen van je huis moeten omlaag. 
  • Regie van de woningmarkt moet bij de minister van Wonen liggen. Nu is nog de gemeente verantwoordelijk voor voldoende woningbouw.
  • De oprichting van een Nationaal Koopstartfonds voor starters.

Wat staat erin?

Met de Actieagenda Wonen willen we grote stappen zetten om de problemen op de woningmarkt aan te pakken. Een betaalbare woning vinden in een fijne buurt moet echt makkelijker worden. En ook het verduurzamen van je huis moet goedkoper. Het resultaat is een aanbod waar het komend kabinet niet omheen kan. 

Actieagenda wonen (pdf)


Actieagenda Wonen

Hieronder lichten wij een aantal belangrijke punten uit.

Tags

Wonen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube