Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEuropees Parlementsverki...

BBB over de Europese verkiezingen 2024

Je stem uitbrengen tijdens de Europese verkiezingen is belangrijk. Maar de keuze voor een partij kan soms lastig zijn. Om je hierbij te helpen, vroegen we verschillende politieke partijen waarom jij als woningbezitter op hen moet stemmen.

VEH Hero

Waarom moet je als woningbezitter op de BBB stemmen?

"De BBB vindt een eigen huis een groot goed. Op Europees en op nationaal niveau staat BBB pal voor stimulering van eigen woningbezit en bezitsvorming. Zo was het dankzij BBB in de Eerste Kamer dat de salderingsregeling voor zonnepanelen van woningeigenaren behouden bleef. De verduurzaming van het woningbestand is naast een kans namelijk ook een ingrijpende, soms onmogelijke kostenpost voor veel (gepensioneerde) huiseigenaren. Europese landen moeten verplicht nationale renovatietrajecten vaststellen voor daling van het energieverbruik tot 2035 en 2050. Niet voor elke woningbezitter is dit financieel vanzelfsprekend.

De BBB wil in de EU langjarige betaalbare energiezekerheid door in te zetten op kernenergie in plaats van de wiebelstroom van enorme zonnevelden op landbouwgrond of windparken waarvoor visgronden en natuurgebieden op zee worden omgeploegd.

Daarnaast wil de BBB vanaf 2027 geldende en alle dreigende verdere EU-CO2-heffingen op aardgas en stookolie stoppen. De energierekening is hoog genoeg belast. BBB is daarom tegen ingrijpender EU-verplichtingen, die beter overgelaten moeten worden aan nationale en lokale overheden dichterbij de burger en woningeigenaar."

Logo BBB

Sander Smit

EU-lijsttrekker BBB

mensen op stoep en fietspad langs oude woningen

Andere partijen aan het woord

De vereniging stelde bovenstaande vraag ook aan andere Nederlandse politieke partijen die deelnemen aan de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024.

Lees meer

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube