Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEuropees Parlementsverki...

CDA over de Europese verkiezingen 2024

Je stem uitbrengen tijdens de Europese verkiezingen is belangrijk. Maar de keuze voor een partij kan soms lastig zijn. Om je hierbij te helpen, vroegen we verschillende politieke partijen waarom jij als woningbezitter op hen moet stemmen.

VEH Hero

Waarom moet je als woningbezitter op het CDA stemmen?

"Een betaalbaar en fijn huis voor iedereen. Dat is normaal in een fatsoenlijk land. Helaas is de realiteit anders. Starters komen er op de markt nauwelijks tussen en ouderen hebben onvoldoende doorstroommogelijkheden. Er is lang te weinig gebouwd en jonge gezinnen voelen zich genoodzaakt hun toekomstplannen uit te stellen. Woningeigenaren én ontwikkelaars worden geconfronteerd met toenemende regeldruk, onzekerheid en stijgende kosten.

Verduurzaming van bestaande en nieuwe woningen is nodig om klimaatverandering tegen te gaan én de energierekening te verlagen. Deze uitdaging geldt voor alle lidstaten en daarom moet Europa verduurzaming stimuleren. Dat betekent niet dat er tot 5 cijfers achter de komma voorgeschreven moet worden hoe we dat doen. Een duurzame woning moet betaalbaar zijn zodat (potentiële) huiseigenaren niet de hoogste rekening betalen voor het behalen van gemeenschappelijke klimaatdoelen. Een fatsoenlijk Europa is geen kostendrijver, maar een drijvende kracht.

Het is belangrijk om in Europa gezamenlijke doelen af te spreken en samen te werken om die te bereiken, maar het CDA wil niet dat ‘Brussel’ verplichtingen voor Nederlandse woningeigenaren van bovenaf oplegt. Dat kunnen nationale en lokale overheden het beste zelf. Ook bij de keuze waar en hoe woningen te bouwen moet Nederland flexibel zijn om eigen afwegingen te maken. Het CDA wil samenwerken aan de grote doelstellingen, maar elkaar de ruimte geven voor de invulling daarvan."

EU-lijsttrekker CDA Tom Berendsen

Tom Berendsen

EU-lijsttrekker CDA

mensen op stoep en fietspad langs oude woningen

Andere partijen aan het woord

De vereniging stelde bovenstaande vraag ook aan andere Nederlandse politieke partijen die deelnemen aan de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024.

Lees meer

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube