Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEuropees Parlementsverki...

ChristenUnie over de Europese verkiezingen 2024

Je stem uitbrengen tijdens de Europese verkiezingen is belangrijk. Maar de keuze voor een partij kan soms lastig zijn. Om je hierbij te helpen, vroegen we verschillende politieke partijen waarom jij als woningbezitter op hen moet stemmen.

VEH Hero

Waarom moet je als woningbezitter op de ChristenUnie stemmen?

"De ChristenUnie wenst iedereen het goede leven. Dat begint bij een stevig dak boven je hoofd, brood op de plank en je geliefd weten door je naasten. Een buurt waar naar elkaar omgezien wordt is dan essentieel. Als ChristenUnie willen we niet alleen woningen bouwen, maar vooral ook bouwen aan gemeenschappen. Het is dan ook van toegevoegde waarde om in te zetten op het vergroenen van woonwijken, omdat mensen daar gelukkiger van worden. Ook vinden we het belangrijk om te werken aan duurzaamheid en energiezekerheid. Daarom moeten zonnepanelen makkelijker te repareren en recyclen zijn. 

We willen ook dat iedereen veilig kan wonen. Daarom geven we alle steun aan Oekraïne in haar oorlog en investeren we in onze eigen defensie. Hierin kunnen we binnen Europa nog veel beter samenwerken. Als we dat niet doen, is Europa kwetsbaar, inefficiënt en ineffectief. Daarom is het belangrijk dat EU-lidstaten kennis uitwisselen, wapenproductie afstemmen en soldaten samen laten trainen. Lidstaten moeten daarin zelf de beslissingsbevoegdheid houden over inzet van hun krijgsmacht. Met een garantie op veiligheid behouden we onze kostbare vrijheid. Vrijheid om je leven op je eigen manier met je eigen naasten in te richten. De vrijheid om openlijk voor je geloof uit te komen. De vrijheid om je kinderen zorgeloos op straat te laten spelen. Deze vrijheid kan alleen bestaan als we verschillen accepteren en respecteren. We zijn dan ook kritisch op extreme politieke flanken links en rechts, die willen dat iedereen hetzelfde denkt of hetzelfde is. Jouw vrijheid, onze missie. Dat is waar de ChristenUnie voor gaat."

Logo ChristenUnie

Anja Haga

EU-lijsttrekker ChristenUnie

mensen op stoep en fietspad langs oude woningen

Andere partijen aan het woord

De vereniging stelde bovenstaande vraag ook aan andere Nederlandse politieke partijen die deelnemen aan de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024.

Lees meer

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube