Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEuropees Parlementsverki...

JA21 over de Europese verkiezingen 2024

Je stem uitbrengen tijdens de Europese verkiezingen is belangrijk. Maar de keuze voor een partij kan soms lastig zijn. Om je hierbij te helpen, vroegen we verschillende politieke partijen waarom jij als woningbezitter op hen moet stemmen.

VEH Hero

Waarom moet je als woningbezitter op JA21 stemmen?

"JA21 is een conservatief-liberale partij die zich inzet voor een EU waar economische samenwerking centraal staat. Wij zijn op zich blij dat de EU geen specifieke bevoegdheid heeft over huisvesting, toch heeft de EU indirect invloed. Voor JA21 zijn er daarbij twee zaken die in het oog springen.

Ten eerste is JA21 een partij die staat voor een sterke Euro. Inflatie, en de daarmee gepaarde sterk stijgende rente, heeft het voor toekomstige huiseigenaars heel moeilijk gemaakt om de droom van een eigen huis waar te maken. Het was dan ook EU-lijsttrekker Michiel Hoogeveen die nog voor de inflatiecrisis losbarstte de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, hard aanpakte op haar lakse monetaire beleid. Inflatie moet ook voorkomen worden. De EU moet daarom nauw toezien dat andere landen hun rekeningen op orde hebben. Ook andere avonturen zoals Europese schulden zijn wat JA21 betreft uit den boze.

Ten tweede verzet JA21 zich tegen de Green Deal van Frans Timmermans, die vraagt van veel huiseigenaars dat zij “groene” investeringen doen in hun woning die niet noodzakelijk rendabel zijn. Daarnaast was en is JA21 ook fel gekant tegen de uitbreiding van het Emissie-handelsysteem (ETS) naar gezinnen. Dit wordt van kracht in 2027 en zal zorgen voor stijgende facturen voor het verwarmen van huizen. JA21 wil dit graag nog voor die datum teruggedraaid zien."

Logo JA21

Michiel Hoogeveen

EU-lijsttrekker JA21

mensen op stoep en fietspad langs oude woningen

Andere partijen aan het woord

De vereniging stelde bovenstaande vraag ook aan andere Nederlandse politieke partijen die deelnemen aan de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024.

Lees meer

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube