Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackEuropees Parlementsverki...

SGP over de Europese verkiezingen 2024

Je stem uitbrengen tijdens de Europese verkiezingen is belangrijk. Maar de keuze voor een partij kan soms lastig zijn. Om je hierbij te helpen, vroegen we verschillende politieke partijen waarom jij als woningbezitter op hen moet stemmen.

VEH Hero

Waarom moet je als woningbezitter op de SGP stemmen?

"Een eigen huis, wie wil dat nou niet? Of doorstromen naar een nieuwer en groter huis? Dat vereist uiteraard volop betaalbare en beschikbare woningen voor starters en doorstromers. En een overheid die huizen kan laten bouwen zonder te grote bemoeienis vanuit ‘Brussel’.

De SGP staat pal voor huizenbezitters en voor wie een huis wil gaan bezitten. Hoe? De SGP wil – naast christelijke waarden verdedigen – ook de Brusselse bemoeienis afremmen. Hard nodig, want de Europese Commissie stelt bijvoorbeeld te gedetailleerde eisen aan verduurzaming van woningen.

Zeker, energiebesparing en daarmee isolatie van gebouwen verdienen alle aandacht. Iedere bespaarde kilowattuur hoeft immers niet opgewekt te worden. Zo eenvoudig is dat! Maar een huis in Malta of Lapland vraagt andere eisen dan een huis in Nederland.

De EU-wetgeving zit echter vol met gedetailleerde voorschriften voor de hele EU. Niet verstandig. Er lopen al zeer veel nationale initiatieven. Zo zijn we in Nederland per wijk aan het kijken waar we oplaadpunten voor elektrische auto’s het best kunnen situeren. Brusselse dictaten zouden deze acties kunnen ondermijnen. Er is immers geen wijk hetzelfde.

Een nationale aanpak van onderaf en een realistisch tijdspad. Dat is waar de SGP voor staat!"

Portretfoto van Euro-lijsttrekker van de SGP Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen

EU-lijsttrekker SGP

mensen op stoep en fietspad langs oude woningen

Andere partijen aan het woord

De vereniging stelde bovenstaande vraag ook aan andere Nederlandse politieke partijen die deelnemen aan de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024.

Lees meer

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube