Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackScheurenwijzer

Zetting of verzakking

De draagconstructie van een nieuw gedeelte is onvoldoende, waardoor deze verzakt. Hierdoor ontstaat er vaak een scheur op de aansluiting tussen het bestaande en nieuwe gedeelte.

Als de scheur van boven tot onder gelijk is in breedte, dan is dit geen probleem. Is de bovenkant van de scheur groter, dan kan er sprake zijn van zetting of verzakking. Zetting houdt in dat de constructie in het begin een verzakking geeft maar daarna stabiel is. Als de situatie niet stabiliseert, dan is er sprake van een verzakking.

Herstel

Bij een kleine zetting is herstel niet nodig en volstaat het dichtzetten van de scheur met een flexibele kit. Bij een verzakking moet de draagconstructie worden versterkt. Bij grondverzakkingen kun je ervoor kiezen om de grond onder de fundering te liften. Dit houdt in dat de grond weer in oorspronkelijke positie wordt gebracht.

Prioriteit: Laag

Houd het gebrek goed in de gaten. Waarschijnlijk moet je binnen een aantal jaren actie ondernemen.

Wil je meer zekerheid over de oorzaak of wil je weten hoe je het probleem het beste kunt aanpakken? Schakel dan een deskundige in.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Je kunt het beste een vakman inschakelen om dit probleem op te lossen.

Zelf klussen?

Wij geven je nog een aantal tips

Doe het zelf

Ook interessant in kennisbank

Waardoor wordt een scheur in mijn muur veroorzaakt?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube