Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVochtwijzer

Gesprongen leiding door vorst

Als een leiding is gevuld met water op het moment dat het begint te vriezen, zet het ijs uit. Dit zorgt ervoor dat een leiding kan knappen. Dat merk je wanneer het ijs smelt en de leiding begint te lekken.

Herstel

Spoor het lekkende deel op. Hiervoor moeten soms zaken worden weggehaald of weggehakt. Om te kunnen achterhalen waar de leiding zit, kun je gebruikmaken van een leidingzoeker. Als het lek gevonden is, kan de verbinding hersteld of vervangen worden. In het ergste geval moet de hele leiding vervangen worden. Als je de bevroren leiding nog tijdens de vorst ontdekt omdat er bij het openen van de kraan geen water komt, kan een installateur de leidingen voorzichtig ontdooien.

Prioriteit: hoog

Dit gebrek tast de woning aan. Onderneem direct actie.

Wil je meer zekerheid over de oorzaak of wil je weten hoe je het probleem het beste kunt aanpakken? Schakel dan een deskundige in.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Deze klus kan het beste door een doorgewinterde klusser of professional gedaan worden.

Direct hulp bij lekkage

Bij een lekkage wil je snel geholpen worden. Via onze Spoedklusservice is dit zo geregeld. We zijn 24/7 bereikbaar en hebben een landelijke dekking. Zo is er altijd een betrouwbare vakspecialist bij jou in de buurt. En niet onbelangrijk: we rekenen een eerlijke prijs.

Zelf klussen?

Wij geven je nog een aantal tips

Doe het zelf

Ook interessant in kennisbank

Heb ik een vochtprobleem in mijn woning?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube