Vereniging Eigen Huis - Collectieve inkoop zonnepanelen

Collectieve Inkoop Zonnepanelen

De beste keuze voor zonnepanelen

Met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen koop je goede zonnepanelen voor een scherpe prijs én met lange garantie. Wij doen het uitzoekwerk en informeren je helder en objectief. Wel zo makkelijk! Schrijf je in en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat. 

Is jouw dak geschikt?

Waarom de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen heeft recht op betaalbare en duurzame energie, vinden wij. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Zonnepanelen: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs van het zonnepanelensysteem. En met de groene stroom die je opwekt, verdien je de investering vanzelf terug. Goed voor het milieu en je portemonnee.

De veiling moet nog plaatsvinden. Hoe meer inschrijvingen, des te beter het aanbod! Schrijf je dus alvast in. 

Let op!

Zonnepanelen zijn momenteel gewilder dan ooit. Door de grote vraag is de levertijd langer dan gebruikelijk. Houd rekening met een installatietermijn van minimaal 15 weken (na acceptatie van jouw persoonlijke aanbod).

Grootste collectief van Nederland: ruim 650.000 panelen geïnstalleerd bij meer dan 50.000 huishoudens
Hoge kwaliteit zonnepanelen met lange garantie
Compleet aanbod inclusief installatie en monitoringsysteem
Vereniging Eigen Huis ziet erop toe dat alles soepel verloopt
mensen doen al mee

Zonnepanelen in 5 stappen

1. Schrijf je vrijblijvend in

Inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent kun je meedoen; bij deelname krijgen deelnemers die geen lid zijn een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau. 

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging van je deelname.

2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

Uiterlijk 25 mei vindt de veiling plaats. De leverancier van zonnepanelen met de scherpste prijs voor een compleet zonnepanelensysteem wint de veiling. Na de veiling gaan we aan de slag op jouw persoonlijk aanbod klaar te maken, dat duurt een aantal weken.

3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

Afhankelijk van onder meer het moment dat je je inschrijft, ontvang je een link naar je persoonlijk aanbod tussen 22 juni en 6 september. Bij inschrijving laten we direct op het bevestigingsscherm weten op welke datum je het aanbod ontvangt. Het aanbod betreft een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring en garantie. Lees meer over het aanbod ›

4. Schouw van je dak

Als je het aanbod accepteert, controleert de leverancier tijdens een schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op je dak past. 

5. Installatie van de zonnepanelen

Gecertificeerde installateurs installeren het zonnepanelensysteem. Na installatie wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf van je zonnepanelen vanzelf terug.

Onze installateurs houden zich aan meest recente COVID-19 maatregelen die door de overheid zijn getroffen. Zij volgen strikt het protocol 'Samen Veilig Doorwerken' dat is afgestemd met de overheid.

Het aanbod: wat kun je verwachten?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het terugleveren van stroom en salderen?

Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen en is geldig tot 2023.

Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Hierdoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en transportkosten) voor de teruggeleverde energie als die je betaalt voor de energie die je op een ander tijdstip van de energieleverancier afneemt.

Voormalig minister Wiebes heeft een wetsvoorstel ingediend om de huidige salderingsregeling aan te passen. Hierin blijft het belastingvoordeel van de salderingsregeling tot 1 januari 2023 bestaan. Daarna wordt het belastingvoordeel jaarlijks afgebouwd. Of dit wetsvoorstel wordt aangenomen, is nog niet zeker. De behandeling van dit wetsvoorstel wordt namelijk aan het volgende kabinet overgelaten. Lees hier meer >

Aanmelden bij Netbeheerder

Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening.

Kan ik op meerdere dakdelen zonnepanelen laten leggen?
Ja, dat is mogelijk. Bij inschrijving geef je één dakdeel op. Kies hierbij het dakdeel waarop je het meeste rendement verwacht en dat dus het meest naar het zuiden gericht is. Kies bij twijfel het dakdeel met de grootste oppervlakte.

Na ontvangst van het persoonlijke aanbod kun je het aantal panelen aanpassen (minimaal 4 en maximaal 40). Geef in het opmerkingenveld aan dat je op meerdere dakdelen panelen wenst.

Na acceptatie van het aanbod doet de leverancier een schouw (controle) van je dak en past hij het aanbod aan. De leverancier verwerkt dit in een schouwrapport. Na ontvangst van het schouwrapport kun je nog van het aanbod afzien.

 

Heeft het plaatsen van zonnepanelen gevolgen voor de WOZ-waarde?
Voor vaststelling van de WOZ-waarde worden zonnepanelen gerekend als onroerend goed, dit bleek n.a.v. een uitspraak van het Gerechtshof in 2018. Wil je hier meer over weten? Lees onze blog >
In de media komen steeds meer berichten over netproblemen die zorgen voor tijdelijke uitschakeling van zonnepaneelsystemen. Hoe staat Vereniging Eigen Huis hierin?
Voor de energietransitie is het cruciaal dat het net op orde is. Verantwoordelijk hiervoor zijn de netbeheerders. Uit berichten in de media, maar ook signalen die wij ontvangen van leden blijkt dat netproblemen zorgen voor tijdelijke uitschakeling van zonnepaneelsystemen. Vereniging Eigen Huis vindt dat zonnepaneeleigenaren duidelijkheid moeten krijgen van de netbeheerder binnen welke redelijke termijn de problemen worden opgelost. Ook moet transparant zijn voor huiseigenaren in welke gebieden zich deze problemen op het elektriciteitsnet voordoen. Huiseigenaren mogen niet de dupe worden van achterstallig onderhoud van het elektriciteitsnet.
Hoe kan ik achterhalen of in mijn buurt ook sprake is van risico op tijdelijke uitschakeling?
Je kunt eventueel bij buren informeren of zij problemen ervaren met de netspanning in combinatie met het opwekken van stroom. Vaak gaat het om korte momenten gedurende de middaguren. Ook kun je bij je netbeheerder navragen of zij je inzicht kunnen verschaffen.
Is er een webinar met informatie over het kopen van zonnepanelen?
Ja, er is een webinar die je gratis kunt volgen. Tijdens het webinar ‘Succesvol zonnepanelen kopen’ neemt onze expert Han Bijlholt je gedurende 45 minuten stap voor stap mee in alles wat er komt kijken bij het kopen van zonnepanelen. Aanmelden voor het webinar kan hier.
  Wat is de levertijd van zonnepanelen?
  Na acceptatie van de definitieve offerte, duurt het minimaal 15 weken voordat de zonnepanelen worden geplaatst. Jouw leverancier houdt je op de hoogte van de levertijd en de installatiedatum. Momenteel is de vraag naar zonnepanelen erg groot en kan de levertijd wat langer zijn dan gebruikelijk.

  Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

  Vereniging Eigen Huis

  Dhr. Rasing uit Utrecht

  star star star star star_half
  Vooral het niet zelf hoeven vergelijken van leveranciers en offertes deed me de knoop doen doorhakken om zonnepanelen via de Collectieve Inkoop Zonnepanelen te kopen . Een overzichtelijk aanbod met doordachte keuzes voor een goede -vaste- prijs.
  Vereniging Eigen Huis

  Kees van Deutekom uit Zoetermeer

  star star star star star_half
  Goede prijs/kwaliteitsverhouding. Gedegen voorbereiding en prima info van zowel Vereniging Eigen Huis als van Solar NRG. Veel handleidingen en begeleiding gedurende het hele traject. Laat nu de zon maar schijnen!
  Vereniging Eigen Huis

  Mevr. J. Kokkler uit Hengelo

  star star star star star_border
  Er is erg goed overlegt over hoe de leidingen het beste aangelegd kunnen worden. Er is netjes gewerkt. Ziet er goed uit! Wat ze gemonteerd hebben, zowel intern als extern!

  Lees meer over de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

  Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

  Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Schrijf je vrijblijvend in en ontvang na de veiling een aanbod op maat. Zo werkt het

  Wat houdt het aanbod van de Collectieve Inkoop in?

  Welke zonnepanelen krijg je, wat is allemaal inbegrepen in het aanbod en op welke garanties kun je rekenen? Over het aanbod

  Zonne-energie

  Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Over zonne-energie

  Kosten zonnepanelen

  Zonnepanelen zijn een slimme investering in een lagere energierekening. Met deze kosten en voordelen krijg je te maken als je zonnepanelen koopt. Meer over de kosten