Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVerduurzamen

Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Zonnepanelen kopen voor een scherpe prijs én met lange garantie. Wij doen het uitzoekwerk en informeren je helder en objectief. Wel zo makkelijk! Ontdek wat jij kunt besparen met zonne-energie. Nu 25% korting!*

Schrijf je nu in
 • Grootste collectief van Nederland

 • Hoge kwaliteit zonnepanelen met lange garantie

 • Inclusief installatie, monitoring & garantie

installateur met zonnepaneel en man en vrouw

Of doe eerst de gratis daktest

Schrijf vrijblijvend in!

Marktontwikkelingen terugverdientijd zonnepanelen

De afgelopen tijd zijn er veel berichten in het nieuws rondom de salderingsregeling en het voornemen van het nieuwe kabinet deze vanaf 2027 af te schaffen, vaste terugleverkosten bij energieleveranciers en de invloed hiervan op de terugverdientijd. In opdracht van Vereniging Eigen Huis heeft onderzoeksbureau Berenschot een berekening gemaakt van de terugverdientijd wanneer een consument in 2024 zonnepanelen koopt. Deze berekening is gemaakt op basis van gemiddelde pakketprijzen van Milieu Centraal.

Via ons collectief bieden wij lagere pakketprijzen aan dan de prijzen die Milieu Centraal communiceert. Deze ronde hebben wij een korting van maar liefst 25%* gerealiseerd. Door deze lagere prijzen, is de terugverdientijd via ons collectief gemiddeld 2 jaar korter dan de terugverdientijden die het onderzoeksrapport van Berenschot weergeeft.

Lees het nieuwsbericht 'Terugverdientijd zonnepanelen loopt flink op bij afschaffen salderen'

Doe mee met ons collectief en koop je zonnepanelen met korting.
Met onze huidige actie hebben we een korting van 25%* gerealiseerd bij onze leveranciers. Meedoen met deze actie kan nog t/m 11 november 2024.

Waarom de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Iedereen heeft recht op betaalbare en duurzame energie, vinden wij van Vereniging Eigen Huis. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Zonnepanelen: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs.

Het aanbod wat je van ons ontvangt is een compleet systeem inclusief installatie, monitoring en garantie.
En met de groene stroom die je opwekt, verdien je de investering vanzelf terug. Goed voor het milieu en je portemonnee. 


De Collectieve Inkoop Zonnepanelen organiseren we samen met onze partner iChoosr, specialist in groepsaankopen.

Ruim 1.000.000 panelen geïnstalleerd
Meer dan 90.000 huishoudens deden al mee
Wij zien erop toe dat alles soepel verloopt

Doe ook mee met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen!

Doe ook mee met het grootste collectief van Nederland en profiteer ook van een flinke korting! Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen; bij deelname krijg je namelijk een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau!  

Deze ronde hebben we een korting van 25%* op de gemiddelde marktprijs verkregen tijdens de onderhandeling met de leveranciers. Voor een gemiddelde woning (8-14 panelen) kan dat al tussen de € 1.100,- en € 2.000,- schelen op een compleet zonnepanelen systeem.

*bron: Milieu Centraal, kortingspercentage is t.o.v de gemiddelde marktprijzen van Milieu Centraal voor een gemiddeld systeem van 8-14 panelen 

Inschrijven

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de onderhandeling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen.

Inschrijven

Rekenvoorbeeld

Een zonnepanelensysteem gaat minimaal 25 jaar mee. Stel, je schaft een systeem aan met 10 panelen voor een bedrag van € 3.492. Je wekt hiermee gemiddeld 3.650 kWh per jaar op en je bespaart gemiddeld al €1.020,-.  Jouw investering is binnen 5 jaar terugverdiend. Na deze 5 jaar, wek je nog zeker 20 jaar je eigen stroom op en zo bespaar je fors op je energiekosten.

Let op: Prijzen o.b.v. 410 WP panelen. Besparingen o.b.v. gebruik 3.500kWh per jaar (gemiddeld huishouden). Berekening o.b.v. een zuid georiënteerd dak met een hoek van 30 graden. Omdat de energieprijzen per huishouden momenteel zo verschillend zijn, is het lastig om aan te geven hoeveel een huishouden kan besparen. In dit geval gaan we uit van een elektriciteitsprijs van € 0,287 per kWh. De kosten voor het vervangen van de omvormer na 10-12 jaar zijn niet meegenomen. In deze berekening houden we rekening met het stopzetten van de salderingsregeling vanaf 2027. De kosten voor het vervangen van de omvormer na 10-12 jaar en mogelijke heffingen zoals terugleverkosten zijn niet meegenomen.

Mensen doen al mee

0

Zonnepanelen kopen in 5 stappen - zo werkt ons collectief

Onze collectieve inkoop bestaat uit 5 simpele stappen waarbij wij het grootste deel van het werk voor je uit handen nemen. Je ontvangt van ons een compleet aanbod inclusief installatie, monitoring en garantie. Wil je alvast meer lezen over wat er in het aanbod zit?

Meer informatie over het aanbod

1. Schrijf je vrijblijvend in

Tijdens een actieperiode is inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen; bij deelname krijgen deelnemers die geen lid zijn, een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging van je deelname.

2. Onderhandeling met leveranciers

Wij organiseren een collectieve onderhandeling voor gecertificeerde leveranciers. Door ons collectief, schrijven heel veel mensen zich in, en daarom is het voor leveranciers interessant om een scherpe prijs te bieden. En daar profiteer jij van! De leveranciers die de beste deal bieden voor een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring & garantie, mogen meedoen.

3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

Na je inschrijving ontvang je direct jouw persoonlijk aanbod. Het aanbod betreft een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring en garantie. Klik op 'Meer informatie over het aanbod' om te lezen wat er allemaal bij het aanbod zit inbegrepen. Jij beslist of je dit accepteert. Na acceptatie sturen we een bevestigingsmail en vragen we een aanbetaling van € 150,-. Mocht je onverhoopt toch na de digitale schouw en ontvangst van de definitieve offerte willen annuleren, dan ontvang je de aanbetaling van ons terug.

4. Digitale schouw van je dak

Als je het aanbod accepteert, controleert de leverancier tijdens een digitale schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op je dak past. De leverancier maakt dan ook een legplan, waarin staat hoe de panelen op het dak worden geïnstalleerd. Hierna ontvang je je definitieve offerte.

5. Installatie van de zonnepanelen

Gecertificeerde leveranciers installeren het zonnepanelensysteem. De leverancier houdt je op de hoogte van de installatiedatum. Na installatie wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf van je zonnepanelen vanzelf terug. De gemiddelde installatietermijn is momenteel 4 tot 6 weken.

Het aanbod: wat kun je verwachten

Zwarte panelen

zonnepanelen

Het aanbod bevat standaard zwarte zonnepanelen met een vermogen van minimaal 410 Wattpiek. Wil je meer dan 40 panelen op je dak? Bespreek dit met de leverancier als je het persoonlijk aanbod hebt geaccepteerd.

De volgende merken zonnepanelen worden veel aangeboden: Suntech, Longi, Jinko Solar, TW Solar en DMEGC Solar.

Zwart - standaard

 • Minimaal 410 Wattpiek vermogen
 • CE-keurmerk
 • TÜV-keurmerk
 • Monokristallijn

Zo werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Accepteer de cookies om deze inhoud te bekijken

Klik hier om deze inhoud bij de bron te bekijken

Rustig alles nakijken?

In deze handige video leggen wij je uit hoe ons collectief werkt. In 5 simpele stappen helpen wij je aan zonnepanelen op jouw dak!

Lees meer over zonnepanelen

Alles over zonne-energieHoe werken zonnepanelen?Kosten en opbrengst zonnepanelenWat is salderen?

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube