Voor VvE'sContact
BackOverstappen van energiel...

Energiecontract verlengen of overstappen?

Loopt je energiecontract bijna af? Misschien heb je al een verlengingsaanbod gekregen van je energieleverancier. Kies je voor verlengen of stap je over naar een andere energieleverancier?

Man en vrouw kijken aan eettafel op laptop.

Tip 1. Voorkom een opzegvergoeding

Controleer als eerste of je wel kosteloos kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Heb je een energiecontract met een einddatum, oftewel een contract voor bepaalde tijd? Dan betaal je een opzegvergoeding als je vóór de einddatum overstapt naar een andere energieleverancier. Dit is een bedrag dat energieleveranciers in rekening mogen brengen voor het vroegtijdig verbreken van een contract met een einddatum, een contract voor bepaalde tijd. De hoogte van de opzegvergoeding hangt onder andere af van de resterende looptijd van het energiecontract en of het contract dat je opzegt vóór of na 1 april 2023 is afgesloten. Heb je een doorlopend contract, een contract voor onbepaalde tijd, dan hoef je geen opzegvergoeding te betalen.

Tip 2. Check je stroom- en gasverbruik

Om te bepalen of het gunstig is om je contract te verlengen of om over te stappen, kijk je naar je werkelijke stroom- en gasverbruik. Op een slimme meter is dit direct af te lezen. Heb je een oude (analoge) meter dan is de actuele meterstand niet af te lezen maar kan de energieleverancier (als je overstapt) een inschatting maken bij het ingaan van het nieuwe contract. Ook kun je op je jaaroverzicht zien wat je verbruik is.

Waarom is het belangrijk om je verbruik te controleren bij de keuze voor verlengen of overstappen van energiecontract? Omdat je op deze manier ingaat op het beste aanbod dat ook aansluit bij jouw verbruik. 

Tip! Collectieve Inkoop Energie

Wil je zeker zijn van je energiekosten komende periode? Schrijf je dan alvast in voor de Collectieve Inkoop Energie. Wij helpen je makkelijk overstappen naar een vast energiecontract.

Vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen over het energiecontract

Tags

AppartementseigenaarBesparenHuiseigenaarVerduurzamenVerduurzamen-BesparenVerduurzamen-Energierekening

Meer over het energiecontract

Overstappen: zo werkt hetAlles over overstappen van energieEnergiecontracten vergelijken: zo doe je datEnergiecontract verlengen of overstappen?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube