Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWat doet Vereniging Eige...

VvE's op de agenda

Een gestroomlijnde VvE draagt bij aan het woonplezier van appartementseigenaren. Als verenging zetten wij ons hiervoor in. We zorgen voor relevante informatie, brengen actualiteit en zetten belangrijke onderwerpen op de politieke agenda.

zonnepanelen op dak
Website image

Hier zet Verenging Eigen Huis zich voor in:

  • Kwaliteitscriteria voor beheerders 
  • Passende regelgeving voor VvE-besturen
  • Werkbare verduurzamingstrajecten
  • Goede oplossingen voor geschillen

Kwaliteitscriteria voor beheerders

Het vak VvE-beheerder is nu een vrij beroep. Wij pleiten voor meer professionaliteit. Beheerders zouden moeten worden gekwalificeerd met een officieel beheerderscertificaat. Hieraan moeten verschillende criteria worden verbonden als permanente educatie, een klachtenregeling, onafhankelijke geschillenbeslechting en een modelovereenkomst.

Passende regelgeving voor VvE-bestuurders

Het is belangrijk dat het bestuur van een VvE controle houdt en niet alle taken bij een externe beheerder belegd. Echter, bestuurslid is een vrijwillige taak, soms erg tijdrovend en helaas niet altijd even dankbaar. Wij vinden dat regelgeving niet mag tegenwerken, maar juist moet werken voor VvE-bestuurders.

Geen drempels voor VvE's bij verduurzaming

Er heerst veel onzekerheid omtrent het verduurzamen van de eigen woning. Dat is voor het verduurzamen van een appartementencomplex nog ingewikkelder. VvE’s zouden geen extra drempels mogen ondervinden tijdens het verduurzamingsproces.

Goede oplossingen voor geschillen

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat een kwart van de appartementseigenaren te maken heeft met conflicten binnen de VvE. Vaak is het bestuur het orgaan dat dit moet oplossen. Wij pleiten ervoor dat VvE's op een prettige, laagdrempelige manier eventuele conflicten kunnen oplossen, zonder direct juridische stappen te moeten zetten.

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube