Bouwkundige keuring in Groningen

Regio Groningen

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring in Groningen of omgeving, dan staat Vereniging Eigen Huis voor je klaar. Onze onafhankelijke, gecertificeerde bouwkundigen weten wat er in de buurt speelt. Zij inspecteren de woning en komen op voor je belangen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 
  • Kennis van de markt in Groningen en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Sta sterk met onze bouwkundige keuring in Groningen

Bij een bouwkundige keuring maken we onderscheid tussen een bestaand huis en een nieuwbouwwoning. Ga je een bestaand huis in Groningen kopen, dan is het verstandig een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis te laten uitvoeren. Met deze bouwkundige keuring weet je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw adviseren we je om een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. De oplevering is bij nieuwbouw namelijk een belangrijk juridisch moment. Onze bouwkundige inspecteert de woning op bouwkundige gebreken en komt op voor je belangen. Dit zorgt voor een sterkere positie tegenover de aannemer.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Groningen e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • In het bouwkundig rapport vind je een indicatie van de kosten voor onderhoud aan het huis en voor het herstellen van gebreken. We maken onderscheid tussen directe kosten, kosten op termijn en kosten om de woning te verbeteren.
  • De oplevering van een nieuwbouwhuis is een officieel juridisch moment. Neem daarom altijd een professionele bouwkundige mee. Hij loopt de woning door en legt gebreken vast in een keuringsrapport. Hiermee sta je sterk bij een eventueel geschil. 
  • Je kunt altijd bij ons terecht voor informatie over de aan- en verkoop en het onderhoud van je huis. Onze deskundigen staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Is de bouwkundige keuring in Groningen achter de rug, dan ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport. Dit rapport voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport vind je onder andere informatie over de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook kosten voor het verbeteren van de woning, zoals isoleren of het energiezuiniger maken van de woning, worden in dit rapport opgenomen. De informatie in dit bouwkundig rapport kun je gebruiken bij de onderhandelingen over de prijs van de woning. 
Als bouwkundige weet ik niet wat kopers met de bouwer hebben afgesproken over meerwerk. Daarom vraag ik hen meer- en minderwerklijsten mee te nemen naar de opleveringskeuring. Per ruimte kunnen we dan controleren of alles correct is uitgevoerd. De laatste jaren zie ik bouwers slordiger omspringen met meerwerk. Bouwers houden zich soms van de domme: ‘Oh, moest het meerwerk ook klaar zijn?’ Ja, natuurlijk! Als bijvoorbeeld in de badkamer het sanitair ontbreekt, kan het huis niet worden bewoond. Dat is reden de oplevering uit te stellen.
Bram Kram, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 44 nov 2017)

Bouwkundige keuring in Groningen of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een: Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Groningen, Paterswoldseweg 806, 9728 BM Groningen. Onze bouwkundige keuringen in Groningen en omgeving (regio Groningen) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis. 

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring