Onze inkomsten

Vereniging Eigen Huis is een onafhankelijke consumentenorganisatie zonder winstoogmerk. Wij helpen huiseigenaren en mensen die een huis willen kopen met belangenbehartiging, informatievoorziening en dienstverlening. 

Vereniging Eigen Huis heeft geen aandeelhouders of externe financiers. Onze inkomsten bestaan hoofdzakelijk uit de contributie van onze leden. 

Contributie

Meer dan de helft van onze inkomsten bestaat uit de jaarlijkse contributie. Deze bedraagt € 30,60 voor particuliere huiseigenaren en € 64,80 voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Wij houden het contributiebedrag laag, zodat elke huiseigenaar lid kan worden.

Eigen diensten

Alleen leden hebben toegang tot onze eigen diensten, zoals keuringen, hypotheekadviezen en juridisch advies. De inkomsten hieruit dekken de kosten van de dienst.

Diensten van derden 

Naast eigen diensten bieden we onze leden diensten aan van partners, die zorgvuldig door ons worden geselecteerd. Voorbeelden zijn onze collectieve inkopen (Energie en Zonnepanelen), Eigen Huis Verzekeringsservice, Eigen Huis Schilderservice en Spoedklusservice. We brengen onze leden in contact met de partner en ontvangen hiervoor een vergoeding, die we gebruiken voor kwaliteitscontrole en doorontwikkeling van onze dienstverlening.

Eventueel resterende middelen worden ingezet ten behoeve van onze leden.

Meer over Vereniging Eigen Huis

Onze diensten

Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het kopen en verkopen van een huis. Bekijk onze diensten

Organisatie

Wij zijn een vereniging voor en door leden. Wat betekent dat in de praktijk voor onze organisatie en hoe vullen we dat in? Over de organisatie

Geschiedenis

Vereniging Eigen Huis is in 1974 opgericht. Lees hier wat we samen hebben bereikt in de ruim 40 jaar dat we bestaan. Onze geschiedenis