Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik advies krijgen over het verhuren van mijn woning?

Vereniging Eigen Huis adviseert niet over huur en verhuur van woningen. Het huren en verhuren van woningen kent zijn eigen regels.

Voor diepgaandere en overige vragen over gewone verhuur kun je contact opnemen met de volgende belangenbehartigers:

Voor verhuurders: Vastgoed Belang (Vereniging van particuliere beleggers in vastgoed). 

Het volgende geldt voor niet-leden van Vastgoed Belang
Niet-leden van Vastgoed Belang moeten een contactformulier invullen op de website van Vastgoed Belang. Op dit formulier moet het niet-lid zijn of haar vraag invullen en kan het documenten toevoegen. Vervolgens kijkt de jurist van Vastgoed Belang wat ongeveer de bestudering- en behandelingstijd is om de adviesaanvraag te beantwoorden. Hierna krijgt het niet-lid een aanbiedingsbrief. Wanneer het niet-lid deze aanbieding accepteert, mailt Vastgoed Belang waar het niet-lid de declaratie naar kan overmaken. Zo spoedig mogelijk daarna mailt Vastgoed Belang het antwoord op de vraag naar het niet-lid.

Voor huurders: De Vereniging Nederlandse Woonbond
Telefoonnummer Huurderslijn: 020 551 77 55 
Om advies te kunnen krijgen moet je wel lid zijn van de Woonbond, maar een modelcontract kun je ook als niet-lid via de website van de Woonbond bestellen voor € 3,50.

Je kunt ook contact opnemen met het Juridisch Loket. Telefoonnummer 0900-8020 (€ 0,10 p/min). Zij geven ook informatie over het huren van een woning. Bij het Juridisch Loket is de mogelijkheid voor gratis persoonlijk advies afhankelijk van je inkomen en spaargeld. Op de website van het Juridisch Loket kun je vinden of je voor gratis persoonlijk advies in aanmerking komt.

Aandachtspunten

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube