Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackStarters op de woningmar...

Nieuwe huizen zijn hard nodig

Het huizentekort is een groot probleem op de woningmarkt. Om het tekort terug te dringen zijn nieuwe huizen nodig. Vooral voor starters met een middeninkomen. Aan ons de taak onder de aandacht te blijven brengen dat bouwen belangrijk is.

Stel die naar binnen gluurt bij nieuwbouwhuis

Wat is het probleem?

Het woningtekort is sinds de jaren tachtig niet meer zo groot geweest. En dat drijft de prijs op. Bijbouwen gaat niet zomaar; tussen de prilste bouwplannen en de daadwerkelijke oplevering zitten vaak jaren. In deze periode kan van alles gebeuren, waardoor het toch al langzame bouwproces verdere vertraging oploopt. 

Mensen met een middeninkomen (grofweg tussen de € 35.000 en € 50.000) hebben de grootste moeite een woning te vinden. Met een lager inkomen mag je een sociale huurwoning huren. Maar verdien je net iets meer, dan zijn er maar weinig koopwoningen te vinden. In de vrije huursector zijn de huurprijzen ondertussen zo hoog geworden, dat dit vaak geen goed alternatief is voor een koopwoning. 

Wat vinden wij?

  • De 900.000 woningen tot en met 2030 uit de Nationale Woon- en Bouwagenda moeten echt gerealiseerd worden.
  • Er moeten minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro per jaar bijkomen.
  • Provincies en gemeenten moeten zo snel mogelijk betaalbare locaties geschikt maken voor nieuwbouw. Zowel binnen als buiten de stadsgrenzen.

Wat doen wij?

Wij bouwen zelf geen huizen. Maar we zetten ons wel continu in voor het belang van voldoende betaalbare woningen. Zo hebben we samen met dertig andere organisaties de Actieagenda Wonen opgesteld. Veel van de voorstellen uit deze actieagenda zijn door het kabinet overgenomen en staan in de Nationale Woon- en Bouwagenda. Maar we vinden dat deze nog niet ver genoeg gaat. Daarom zijn we een petitie begonnen waarin we het kabinet oproepen tot de bouw van minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro per jaar.

Tags

Starter

Ook interessant

Vereniging Eigen Huis: verhoog NHG-grensIn actie voor startersPetitie voor betaalbare woningen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube