De ledenraad

Vereniging Eigen Huis komt op voor de belangen van de huiseigenaren, waarmee we graag in gesprek gaan. Omdat het onmogelijk is om met alle 780.000 leden te vergaderen is de ledenraad ingesteld. Deze wordt gekozen door de leden van de vereniging. De ledenraadsleden zitten zonder last of ruggespraak in de ledenraad. De ledenraad bestaat uit minimaal 30 en maximaal 50 personen.

Bevoegdheden van de ledenraad

De ledenraad stelt de jaarrekening vast en benoemt de leden van de raad van toezicht. Deze houdt toezicht op het bestuur en het beleid van de hele vereniging en is geen verlengstuk van de ledenraad.

De ledenraad als gesprekspartner van de directie

Als ledenraadslid ben je onze oren en ogen in de maatschappij. Door het bespreken van thema’s die huiseigenaren raken, leert de vereniging de meningen binnen de ledenraad kennen.

Ledenraadsvergadering

Twee keer per jaar komen de ledenraad en de directie, een zaterdagochtend in Amersfoort, bijeen om van gedachten te wisselen over zaken die onze achterban raken. 

Commissies

De ledenraad heeft verschillende commissies waar je je als ledenraadslid kandidaat voor kan stellen. Commissies vergaderen twee à drie maal per jaar, in de ochtend of middag, op kantoor van Vereniging Eigen huis.

Ledenraadsverkiezingen

De ledenraad wordt gekozen voor een periode van vier jaar. Alle leden van de vereniging worden gewezen op de mogelijkheid zich kandidaat te stellen voor de ledenraad. De verkiezingsprocedure is statutair vastgelegd.

Huidige ledenraad (2016-2020)

Sven Andriessen
Arnoud Beckers
Arjan van Belle
Jo Bertholet
Ton Bisschop
Nathaly Boelhouwer
Taeke Boersma
Eltje Bos
John Brusik
Riky Burgers
Geert Doosje
Therese van der Horst
Carla Dijs
Selma van Dijk
Henny van Engelen
Theo Feenstra
Ruud Franken


Maarten de Haas
Joop Heppe
Albert Hoogendoorn
Leo van Hugten
Henk Kluytmans
Liesbeth Kuiper
Annet Leemans-Koelman 
Peter Leeuw
Marco Maaks
William Maassen
Erik Meynders
Jobert Oostindie
Johan Perridon 
Derk Pijnenburg
Ank van Rijnsoever
Hans van der Schaaf
Leo van Sister
Ankie Smits
Annelies Speelpenning 
Yolanda Stil 
Hans Suurmond
Percy Tjong-A-Hung
Joan Verscharen-Vaessen
John Verweij
Raymond Vink
Robert Jan van der Vijver 
Henri Volkers
Sytse van der Wal 
Berend Weilers
Ellen Witteveen
Ernst Wodrada
Gerrit Woudenberg

 

Ledenraadsleden delen hun ervaring

Ieder ledenraadslid heeft zo zijn of haar motivatie om in de ledenraad te zitten. Hieronder drie ledenraadsleden aan het woord. Wil je je kandidaat stellen voor de ledenraadsverkiezingen? Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Meer over Vereniging Eigen Huis

Organisatie

Wij zijn een vereniging voor en door leden. Wat betekent dat in de praktijk voor onze organisatie en hoe vullen we dat in? Over de organisatie

Geschiedenis

Vereniging Eigen Huis is in 1974 opgericht. Lees hier wat we samen hebben bereikt in de ruim 40 jaar dat we bestaan. onze geschiedenis

Onze inkomsten

Vereniging Eigen huis is een consumentenorganisatie zonder winstoogmerk. Hoe gaan we om met onze inkomsten? Over onze inkomsten

Onze diensten

Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het kopen en verkopen van een huis. Bekijk onze diensten