Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBelastingen

Nieuwe WOZ-waarde ontvangen?

De kans is groot dat de WOZ waarde van je woning opnieuw is gestegen dit jaar. Dat komt omdat de WOZ-waarde van je huis de geschatte marktwaarde is op 1 januari van het vorige jaar. Lees hier meer over de WOZ.

vrouw loopt over straat in hippe wijk

WOZ-waarde checken: dit kun je doen

Renteopslag

In verband met de dalende huizenprijzen op dit moment, is dit waarschijnlijk het laatste jaar dat je WOZ-waarde stijgt. Het kan daarom lonen om naar je renteopslag te kijken. Heb je een opslag op je hypotheekrente en is je woning meer waard geworden? Dan kan je hypotheekrente mogelijk omlaag en dat betekent lagere maandlasten. 

Bezwaar maken

Vermoed je dat jouw WOZ-waarde niet klopt of ben je het niet eens met de vastgestelde waarde, dan kun je bezwaar maken. Hiervoor heb je zes weken de tijd, vanaf de datum die op je WOZ-beschikking staat. Hoe maak je bezwaar?

3 manieren om je bezwaar kenbaar te maken:

  1. Bellen met de gemeente. Heb je het vermoeden dat de WOZ-waarde niet klopt? Neem contact op met je gemeente. Dat bespaart vaak tijd, papierwerk en kosten. En je krijgt te horen hoe de gemeente de WOZ-waarde heeft vastgesteld. Doe dit op tijd zodat je tijd overhoudt om eventueel alsnog een bezwaar in te dienen. 
  2. Zelf bezwaar maken. Ontdek wat erbij komt kijken als je zelf bezwaar maakt en hoe je het aanpakt. Lees het stappenplan WOZ bezwaar maken >
  3. Bezwaar maken uitbesteden. Laat het bezwaar maken over aan een gespecialiseerd bureau. Als uit de WOZ-check blijkt dat bezwaar maken zin heeft, kun je het bezwaar daarna gratis laten onderzoeken door de WOZ-consultants. Doe de WOZ-check ›
Man en vrouw kijken aan eettafel op laptop.

De veelgestelde vragen over de WOZ

Hoge WOZ? Je hypotheekrente kan mogelijk omlaag

Renteopslag-check

Bij een hoge WOZ-waarde kan een eventuele renteopslag mogelijk omlaag of vervallen. Ontdek welke voorwaarden jouw geldverstrekker hanteert en hoe je in actie kunt komen.

Onderzoek je renteopslag

De Hypotheekwacht

Heb je een hoge WOZ-waarde en een opslag op je hypotheekrente? In De Hypotheekwacht, een online omgeving speciaal voor leden, kun je zelf bekijken of jouw rente omlaag kan en zo ja, wat dit je oplevert.

Ga naar De Hypotheekwacht

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

ehm-november-2023

ehm-november-2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube