Bouwkundige keuring in Utrecht

Regio Utrecht-Oost

Voorkom verrassingen met een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis. Met onze bouwkundige keuring in Utrecht weet je wat je koopt. Onze onafhankelijke en gecertificeerde bouwkundigen weten wat er in de buurt speelt! 
  • Kennis van de markt in Utrecht en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Sta sterker met onze bouwkundige keuring in Utrecht

Bij een bouwkundige keuring maken we onderscheid tussen een bestaand huis en een nieuwbouwwoning. Koop je een bestaand huis in Utrecht, dan is het verstandig een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis te laten uitvoeren. Met deze bouwkundige keuring weet je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw adviseren we je om een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. De oplevering is bij nieuwbouw namelijk een belangrijk juridisch moment. Onze bouwkundige inspecteert de woning op bouwkundige gebreken en komt op voor je belangen. Dit zorgt voor een sterkere positie tegenover de aannemer.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Utrecht e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • De berekening van de kosten voor een bouwkundige keuring gaat per m3. Hoe groter het huis, hoe meer tijd onze bouwkundige nodig heeft om alles grondig te checken.
  • Het keuringsrapport ontvang je binnen een dag na de Opleveringskeuring per e-mail.
  • Naast een bouwkundige keuring, kun je via ons ook een taxatie regelen. Leden krijgen korting op een taxatie van NTS. De rapporten van deze gecertificeerde taxateurs worden geaccepteerd door NHG en alle geldverstrekkers. 
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Na de inspectie van de bouwkundige ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport dat voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport vind je onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook de eventuele kosten voor het verbeteren van de woning vind je in dit rapport. Denk hierbij aan het isoleren of energiezuinig maken van de woning. Deze informatie kun je gebruiken in onderhandelingen over de prijs van de woning. 
Potentiële kopers kijken na een bouwtechnische keuring vaak op een andere manier naar een woning. Ze zien dan ook de praktische zaken, waar ik ze – naast gebreken – op wijs. Ik zie bijvoorbeeld weleens een huis met mechanische ventilatie waarbij alleen een bedieningsschakelaar in de keuken zit – niet handig. Dan moet je iedere ochtend voordat je gaat douchen naar beneden lopen om de ventilatie in een hogere stand te zetten. Ik geef dan het advies een extra schakelaar in de badkamer te monteren.
Hans Brandsma, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 45 aug 2018)

Bouwkundige keuring in Utrecht of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Utrecht-Oost, Winthontlaan 200, 3526 KV Utrecht. Onze bouwkundige keuringen in Utrecht en omgeving (regio Utrecht-Oost) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring