Bouwkundige keuring in Leiden

Regio Hollands-Midden-West

Ben je op zoek naar een professionele bouwkundige keuring in Leiden of omgeving? Met een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis krijg je meer inzicht in de staat van een woning. Onze onafhankelijke en gecertificeerde bouwkundigen weten wat er in de buurt speelt. Zij inspecteren de woning en komen op voor je belangen.
  • Kennis van de markt in Leiden en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring in Leiden sta je sterker

Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen huis wéét je wat je koopt. Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Deze keuring geeft je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daardoor kom je niet voor verrassingen te staan als je het huis koopt. 

Naast de Bouwtechnische keuring kun je onze bouwkundigen ook inschakelen voor een Opleveringskeuring. Bij nieuwbouw is de oplevering een belangrijk juridisch moment. De bouwkundige inspecteert de woning en komt op voor je belangen.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Leiden e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Ook woningen van vijf of tien jaar oud kunnen mankementen hebben. Met een Bouwtechnische keuring weet je wat je koopt en voorkom je onaangename verrassingen achteraf.
  • Onze Opleveringskeuring duurt ongeveer twee uur. Zo heeft de bouwkundige genoeg tijd om de woning grondig te controleren.    
  • Naast een bouwkundige keuring, kun je via ons ook een notaris regelen. Leden krijgen korting bij Nationale Notaris. Handig, bijvoorbeeld als je een notaris zoekt voor de overdracht.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Na de Bouwtechnische keuring in Leiden ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport. Dit rapport voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierin staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook worden eventuele kosten voor het verbeteren van de woning hierin opgenomen; denk aan het energiezuiniger maken van de woning of het vernieuwen van de keuken. De informatie in dit bouwkundig rapport kun je gebruiken bij de onderhandelingen over de prijs van de woning. 
Als een woning maar één gebrek heeft, wil dat niet altijd zeggen dat je er een goede koop aan hebt. Ik keurde laatst een huis dat helemaal in orde leek. Maar toen ik tot slot de kruipruimte controleerde, bleek de betonvloer helemaal verrot. Het was zo ernstig dat de hele beganegrondvloer eruit moest. Kosten: 12.000 tot 15.000 euro. Dan moet je de potentiële kopers aan het einde van de keuring toch slecht nieuws brengen.
Ronald van Elk, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg 45, mei 2018)

Bouwkundige keuring in Leiden of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Hollands-Midden-West, Schipholweg 103, 2316 XC Leiden. Onze bouwkundige keuringen in Leiden en omgeving (regio Hollands-Midden-West) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis. 

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring