Vereniging Eigen Huis - Collectieve inkoop zonnepanelen

Collectieve Inkoop Zonnepanelen

De beste keuze voor zonnepanelen

Met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen koop je goede zonnepanelen voor een scherpe prijs én met lange garantie. Wij doen het uitzoekwerk en infomeren je helder en objectief. Wel zo makkelijk! Schrijf je in en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat.

Is jouw dak geschikt?

Waarom de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen heeft recht op betaalbare en duurzame energie, vinden wij. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Zonnepanelen: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs van het zonnepanelensysteem. En met de groene stroom die je opwekt, verdien je de investering vanzelf terug. Goed voor het milieu en je portemonnee.

De veiling moet nog plaatsvinden. Hoe meer inschrijvingen, des te beter het aanbod! Schrijf je dus al wel in. 

Hoge kwaliteit zonnepanelen met lange garantie
Compleet aanbod inclusief installatie en monitoringsysteem
Vereniging Eigen Huis ziet erop toe dat alles soepel verloopt
mensen doen al mee

Zonnepanelen in 5 stappen

1. Schrijf je vrijblijvend in

Inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Ook als niet-lid kun je meedoen; bij deelname krijgen niet-leden een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau.

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging van je deelname.

2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

De leverancier van zonnepanelen met de scherpste prijs voor een compleet zonnepanelensysteem wint de veiling.  

3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

Je ontvangt een e-mail met een link naar je persoonlijke aanbod. Het aanbod is een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring en garantie. Lees meer over het aanbod ›

4. Schouw van je dak

Als je het aanbod accepteert, controleert de leverancier tijdens een schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op je dak past. 

5. Installatie van de zonnepanelen

Gecertificeerde installateurs installeren het zonnepanelensysteem. Na installatie wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf van je zonnepanelen vanzelf terug. 

Het aanbod: wat kun je verwachten?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het terugleveren van stroom en salderen?

Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen en is geldig tot 2023.

Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Hierdoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en transportkosten) voor de teruggeleverde energie als die je betaalt voor de energie die je op een ander tijdstip van de energieleverancier afneemt.

Voormalig minister Wiebes heeft een wetsvoorstel ingediend om de huidige salderingsregeling aan te passen. Hierin blijft het belastingvoordeel van de salderingsregeling tot 1 januari 2023 bestaan. Daarna wordt het belastingvoordeel jaarlijks afgebouwd. Of dit wetsvoorstel wordt aangenomen, is nog niet zeker. De behandeling van dit wetsvoorstel wordt namelijk aan het volgende kabinet overgelaten. Lees hier meer >

Aanmelden bij Netbeheerder

Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening.

Kan ik op meerdere dakdelen zonnepanelen laten leggen?
Ja, dat is mogelijk. Bij inschrijving geef je één dakdeel op. Kies hierbij het dakdeel waarop je het meeste rendement verwacht en dat dus het meest naar het zuiden gericht is. Kies bij twijfel het dakdeel met de grootste oppervlakte.

Na ontvangst van het persoonlijke aanbod kun je het aantal panelen aanpassen (minimaal 4 en maximaal 40). Geef in het opmerkingenveld aan dat je op meerdere dakdelen panelen wenst.

Na acceptatie van het aanbod doet de leverancier een schouw (controle) van je dak en past hij het aanbod aan. De leverancier verwerkt dit in een schouwrapport. Na ontvangst van het schouwrapport kun je nog van het aanbod afzien.

 

Heeft het plaatsen van zonnepanelen gevolgen voor de WOZ-waarde?
Voor vaststelling van de WOZ-waarde worden zonnepanelen gerekend als onroerend goed, dit bleek n.a.v. een uitspraak van het Gerechtshof in 2018. Wil je hier meer over weten? Lees onze blog >

Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Vereniging Eigen Huis

Dhr. Rasing uit Utrecht

star star star star star_half
Vooral het niet zelf hoeven vergelijken van leveranciers en offertes deed me de knoop doen doorhakken om zonnepanelen via de Collectieve Inkoop Zonnepanelen te kopen . Een overzichtelijk aanbod met doordachte keuzes voor een goede -vaste- prijs.
Vereniging Eigen Huis

Kees van Deutekom uit Zoetermeer

star star star star star_half
Goede prijs/kwaliteitsverhouding. Gedegen voorbereiding en prima info van zowel Vereniging Eigen Huis als van Solar NRG. Veel handleidingen en begeleiding gedurende het hele traject. Laat nu de zon maar schijnen!
Vereniging Eigen Huis

Mevr. J. Kokkler uit Hengelo

star star star star star_border
Er is erg goed overlegt over hoe de leidingen het beste aangelegd kunnen worden. Er is netjes gewerkt. Ziet er goed uit! Wat ze gemonteerd hebben, zowel intern als extern!

Lees meer over de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Schrijf je vrijblijvend in en ontvang na de veiling een aanbod op maat. Zo werkt het

Wat houdt het aanbod van de Collectieve Inkoop in?

Welke zonnepanelen krijg je, wat is allemaal inbegrepen in het aanbod en op welke garanties kun je rekenen? Over het aanbod

Zonne-energie

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Over zonne-energie

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering in een lagere energierekening. Met deze kosten en voordelen krijg je te maken als je zonnepanelen koopt. Meer over de kosten